Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Türkiye ve Nijerya enerji, hidrokarbon ve madencilik alanlarında 3 mutabakat imzaladı

Güncelleme :21.10.2021

 Üçü enerji sektöründe olmak üzere iki ülke arasında imzalanan toplam yedi muhtıra bulunuyor.

Türkiye Enerji Bakanlığı'na göre, Türkiye ve Nijerya Çarşamba günü enerji, hidrokarbonlar ve madencilik alanlarında üç mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffery Onyeama, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ziyareti sırasında Nijerya'da Mutabakat Zaptı imzaladı.

Dönmez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Batı Afrika'daki son durağımız olan Nijerya'da enerji, madencilik ve hidrokarbon alanlarında işbirliği anlaşmaları imzaladık" dedi.

Türkiye ile Nijerya arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra yeni yatırım ve ticari faaliyetlerle enerji işbirliğimizi daha üst seviyelere taşıyacağız” dedi.

İki ülke arasında üçü enerji sektöründe olmak üzere, biri yenilenebilir enerji kaynakları, enerji verimliliği, elektrik dağıtımı ve iletimi konularında işbirliğine yönelik olmak üzere toplam yedi mutabakat zaptı imzalandı.

Hidrokarbonlar alanında, her iki ülke de ham petrol, petrol ürünleri ve LNG ticareti, petrol ve doğal gaz altyapısının inşası ve bakımı, doğal gazın sıvılaştırılması ve petrol ve doğal gazın araştırılması, taşınması ve pazarlanması konularında işbirliği yapmayı amaçlamaktadır. gaz.

Madencilik sektörüyle ilgili MoU ile iki ülke mevzuat, maden kaynaklarının araştırılması, jeolojik keşif, laboratuvar çalışmaları, depolama ve maden atıklarının bertarafı konularında işbirliği yapmayı planlıyor.

Bu haber 1556 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.