Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Japonya, LNG ithalatının bir kısmını Avrupa'ya yönlendirecek

Güncelleme :09.02.2022

 Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı yetkililerine göre LNG sevkiyatının bölgeye yönlendirilmesine mart ayında başlanacak

Japonya hükümeti, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının bir kısmını Avrupa'ya yönlendireceğini bildirdi.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hagiuda Koiçi, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Tokyo Büyükelçileri ile bir araya geldi.

Hagiuda, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında ülkesinin, gaz sıkıntısına yönelik Avrupa'nın talebini dikkate aldığını söyledi.

LNG ithalatının bir kısmını Avrupa'ya yönlendireceklerini söyleyen Hagiuda, ülkesinin LNG tedarikindeki hassasiyetini de vurgulayarak, "Ancak Japonya'ya istikrarlı tedarikin güvencesi verildiği sürece talepleri karşılamaya karar verdik." dedi.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığına göre birkaç yüz bin tonluk LNG sevkiyatının bölgeye yönlendirilmesi mart ayında başlayacak.

Hafta içi düzenlenen ABD-AB Enerji Konseyi Bakanlar Toplantısı kapsamında yapılan ortak açıklamada, konseyin enerji çeşitliliğini teşvik etmek için çalıştığı vurgulanmıştı.

Açıklamada, "AB ve ABD, AB ve çevresindeki enerji arzıyla ilgili olası riskleri ele almak için proaktif iş birliği yapma taahhütlerini teyit etti." ifadesi kullanıldı.

"Gas Infrastructure Europe" verilerine göre, Ocak 2021'de doluluk oranı yüzde 52 olan Avrupa'daki doğal gaz depolarında 60 milyar metreküp gaz bulunuyor.

Bu yılın aynı döneminde ise bu miktar 18 milyar metreküp azalarak 42 milyar metreküpe, depoların doluluk oranı ise yüzde 37,5'e geriledi.

Bu haber 1597 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.