Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Scania, Geleceğe Yatırım Yapıyor

Güncelleme :02.03.2022

 Karayolu taşımacılığı sektöründe son dönemde yakından takip edilen otonom ve elektrikli araçlar ile ilgili gelişmeler, markaların gelecek planlarını da şekillendiriyor. 

Scania, araştırma ve geliştirme operasyonlarının bir parçası olarak geleceğin araçlarının test edilip sürüleceği yeni bir test parkuru için yatırım planını devreye alıyor. 

Scania’nın üretim tesislerinin bulunduğu Södertälje'yede gerçekleşecek bu yatırım ile ağır vasıtaların elektrifikasyonu ve zaman içinde otonom araçlardaki yeni teknolojilere öncülük etmeyi hedefliyor. 

Scania, geleceğe yönelik yatırımları kapsamında kısa süre önce yeni bir metal döküm üretim tesisini tamamladı. Aynı zamanda yine Södertälje'de bulunan akü montajı için yeni bir binanın çalışmalarına başladı. Son olarak ise yaklaşık 975 milyon SEK'lik (İsveç Kronu) yatırım ile yeni bir test pisti inşa ederken mevcut pistleri de genişletecek. Projelerin 2026 yılına kadar sürmesi bekleniyor. 

Scania, pil laboratuvarı ile elektrifikasyona öncülük etmek istiyor

Scania, İsveç'in Södertälje kentindeki araştırma ve geliştirme tesislerinde yeni bir pil laboratuvarına 15,5 milyon Euro'luk bir yatırım yaptı. Laboratuvar, pil hücreleri, modüller ve paketler için 250 metrekarelik üç test salonu içeriyor. Aynı zamanda laboratuvarda test numunesi hazırlama tesisleri de yer alıyor. 

Laboratuvar öncelikle -40°C ila 70°C arasında değişen iklim koşullarında pil performansına ve kullanım ömrü değerlendirmesine odaklanıyor. Scania mühendisleri, pil ömrünü ve müşteri ihtiyaçlarını optimize etmede özel kullanım için örneğin sıcaklık ayar noktası, şarj durumu penceresi ve şarj gücü profili ile ilgili olarak pil için en iyi çalışma koşullarını incelemeyi ve belirlemeyi amaçlıyor. 

Bu haber 1351 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
MINI, Ultra Maraton Yüzücüsü Aysu Türkoğlu’nun Sınır Tanımayan Yolculuğuna Eşlik Ediyor... 25.11.2025
TPAO'nun Batman, Mardin ve Şırnak'ta petrol arama ruhsat süreleri uzatıldı... 25.11.2025
Aksa Enerji, Burkina Faso’da 20 Yıllık Elektrik Satış Anlaşması İmzaladı... 25.11.2025
Çoruh EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı... 25.11.2025
Üçay Mühendislik’ten Sıfır Karbon Binalar İçin Entegre Enerji Çözümleri... 25.11.2025
OSD, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Birliği - OICA Konseyi’ne Seçildi!... 25.11.2025
Tırsan, Logitrans 2025’te de sektör ile buluştu... 25.11.2025
EN YAKIT araç şarj sektöründe 2026’da çıtayı yükseltecek... 25.11.2025
Türkiye, 2026 Enerji Depolama Dönüşümüne Hazırlanıyor... 25.11.2025
Bakan Bayraktar, YEKA-GES yarışmaları 400 milyon dolara eşdeğer ... 25.11.2025
IEA Başkanı Birol: Enerji güvenliğinde en büyük risk kritik minerallerde... 25.11.2025
EPDK, lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde değişiklik yaptı... 25.11.2025
Otokar, 11. Busworld Türkiye'nin Diamond ve Basın Yemeği Sponsoru oldu ... 25.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.