Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon Yarışması Tamamlandı

Güncelleme :01.06.2022

 Enerjisa Üretim tarafından enerji sektörünün ilk fiziksel hackathon’u “Wind Force Hackathon Yarışması” tamamlandı. 

 Enerji sektöründe ilk fiziksel hackathon olma özelliği taşıyan ve “Wind Force” temasıyla düzenlenen hackathon’a; Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüksek talep ile toplam 650 kişi başvuruda bulundu. Başvurular arasından seçilen 120 ekip, rüzgâr türbinlerine dair problem üzerine kıyasıya yarıştı. 15 ekip ön elemeyi geçerek, Enerjisa Üretim’in Ataşehir ofisinde rüzgâr temalı yepyeni bir problem üzerine kıyasıya rekabet etti. Probleme en iyi çözümü sunan 5 ekip, Boğaziçi Üniversitesi’nden Mustafa Baydoğan, Sabancı Üniversitesi’nden İnanç Arın, Microsoft Türkiye’den Onur Günday ve Enerjisa Üretim’den Nuri Şensoy’un oluşturduğu 4 kişilik jüriye sunumlarını gerçekleştirdi. 

 Büyük Ödül 60 Bin TL Sahibini Buldu

Finalist 15 ekip 2 gün boyunca büyük ödül için kesintisiz yarıştı. Büyük ödülün 60 Bin TL olduğu açıklanan yarışmada kazanan; Oğuzhan Kır, Gökay Aydoğan ve Onur Hakkı Eyüboğlu’nun oluşturduğu Doç. Dr. Oetker ekibi birinci olurken, İsmail Denizli ve Anıl Öztürk’ün oluşturduğu Lodos ekibi ikinci, Ahmet Erdem üçüncü oldu.

 Hackathon yarışması sürerken, Enerjisa Üretim Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Genel Müdür Yardımcısı Ali İnal’ın moderatörlüğünde, Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcıları Tarık Tüzünsu ve Elif Acar Özgüner katılımı ile bir panel de düzenlendi. Panelden katılımcılarla, “Türkiye ve Dünyada Enerji Sektöründe Yapay Zeka Farkındalığı ve Olgunluğu”, “Enerjisa Üretim’in Yapay Zeka Alanında Gerçekleştirdikleri ve Gelecek Vizyonu”, ve “Gelecekte Şirketleri Farklılaştıracak olan Teknolojiler” konuları hakkında konuşuldu.  

 Panel’de konuşan Ali İnal, “Enerjisa Üretim Hackathon ile Veri Analitiği ekosisteminde bulunan insanlar bir araya gelerek sektörün gerçek sorunlarına gerçek çözümler üretti. Üretilen çözümler uygulamalara entegre edildiğinde yarışmanın meyvelerini daha da toplamaya başlayacağız. Tüm bu heyecana bizimle birlikte katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki senelerde de uluslararası boyuta taşıyacağımız benzer etkinliklerde görüşmek üzere”  dedi.

 Bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon’un her yıl farklı bir temayla uluslararası boyutta düzenlenerek gelenekselleştirilmesi hedefleniyor. 

Bu haber 2281 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.