Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Lastik sektörünün ihracat şampiyonu Petlas oldu

Güncelleme :15.06.2022

 Petlas, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) açıkladığı İhracatın Şampiyonları listesinde 10’uncu sırada yer aldı. 118 ülkeye ihracat yapan Petlas, 2021 yılını 322 milyon dolar ciro ile kapattı. 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde otomotiv endüstrisinde 2021 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren kuruluşlar ödüllendirildi. En fazla ihracat yapan ilk 110 firmaya platin, altın, gümüş ve bronz kategorilerinde ödül verildi. Kendi geliştirdiği yüksek teknolojili ürünlerle dünya pazarında büyük ilgi gören Petlas, İhracatın Şampiyonları listesinde 10’unculuğu üstlenerek lastik sektöründe ihracat şampiyonu oldu. Düzenli olarak 118 ülkeye lastiklerini ihraç eden Petlas, 2021 yılı toplam ihracatı 322 milyon dolar olarak gerçekleşti.

“Ülke ekonomisine katkılarımızı sürdürme azmindeyiz”

Petlas büyüme vizyonu açısından ihracat artışının büyük önem taşıdığını vurgulayan AKO Grup Yönetin Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan, “Petlas, küreselleşen ekonomi ve rekabet içerisinde ‘Türk Markası’ olgusunu dünyada hak ettiği yere taşımanın bilinciyle hareket ediyor. Ülkemiz ekonomisine hedeflerimizin üzerinde performansla ihracat geliri sağlamaktan gurur duyuyoruz. Yerli sermaye ve üstün teknoloji ile ürettiğimiz lastiklerimizle, başta Avrupa ve ABD pazarı olmak üzere tüm dünyaya rekor seviyede ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu başarı için tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, onlara teşekkür ediyorum. Başarımızın bize verdiği özgüven ve azimle, daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tam. Ülkemize sağladığımız ihracat gelirlerini artırmak ve ülke ekonomisine katkılarımızı artırarak sürdürme azmindeyiz” diye konuştu.

Bu haber 2052 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.