Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

İsveç, Rus gazının kesilme ihtimaline karşı gaz tedarik hazırlık uyarısının ilk seviyesini etkinleştirdi

Güncelleme :21.06.2022

 İsveç’in enerji piyasası düzenleyici kurumu, Rusya'dan gelen doğal gazın kesilmesi ihtimaline hazırlanmak amacıyla ülkenin batı ve güney bölgeleri için üç aşamalı gaz tedarik hazırlık uyarısının ilk aşamasını etkinleştirdiğini bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamada, söz konusu uyarının 3 aşamalı gaz tedarik hazırlık uyarısının ilk aşaması olduğu ve İsveç'teki gaz dağıtımlarında bir azalma anlamına gelmediğini belirtildi.

Açıklamada, İsveç’te doğal gaz arzının güvende olduğuna vurgu yapılarak söz konusu uyarının "sektör şirketlerine ve batı İsveç gaz şebekesine bağlı gaz tüketicilerine, gaz piyasasının gergin olduğunu ve gaz arzı durumunun kötüleşebileceğini" işaret ettiği ifade edildi.

Öte yandan, Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Rusya’dan Avrupa'ya gaz teslimatlarında keskin bir azalmanın ardından Danimarka acil gaz tedarik planının ilk aşamasını dün devreye almıştı.

Bu arada, Alman hükümeti de 30 Mart'ta Rusya'dan gelen doğal gazın kesintiye uğrama ihtimaline karşı Gaz Acil Durum Planı'nda "erken uyarı" seviyesini etkinleştirmişti. Almanya'nın Gaz Acil Durum Planı, "erken uyarı", "uyarı" ve "acil durum" olmak üzere 3 seviyeden oluşuyor.

Gazprom, 15 Haziran’da ise Alman Siemens şirketine bakım için gönderilen bazı teknik ekipmanların henüz dönmediğine işaret ederek Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatının yüzde 33 daha düşeceği uyarısında bulunmuştu.

Gazprom, Kuzey Akım boru hattına gaz tedarikinin, 16 Haziran itibarıyla günlük 67 milyon metreküpe kadar sağlanabileceğini bildirmişti.

 

Bu haber 1904 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.