Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Renault Group, Türkiye’deki planlarını güçlendirmek için bayrak değişimine gidiyor

Güncelleme :01.07.2022

 Renault Group, Renaulution adını verdiği gelecek stratejisi kapsamında, Türkiye’deki planlarını güçlendirecek bir bayrak değişimine gidiyor!

 Renault Group Türkiye CEO'su ve Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, Global Satış Sonrası Hizmetler Birimi sorumluluklarını 1 Temmuz 2022’den itibaren Renault Group Satış Sonrası Hizmetler Adriyatik Bölgesi Genel Müdürü François Delion’a devrederken, tüm konsantrasyonunu Grubun stratejik önem atfettiği Türkiye’deki yatırım ve dönüşüm planlarının hayata geçirilmesine verecek. 

 Türkiye sorumlulukları kapsamında Renault Group CEO’su Luca de Meo'ya doğrudan bağlı olarak çalışmaya devam edecek olan Hakan Doğu, Renault Group Kurumsal Yönetim Komitesi’ndeki görevini de sürdürecek.

 2013’ten bu yana Renault Group bünyesinde önemli görevlerde bulunan ve Türkiye’de yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak yapılanan Renault Group Türkiye’nin CEO’luk görevini 1 Aralık 2021’de üstlenen Hakan Doğu, Grubun Türkiye stratejilerini Oyak Renault Yönetim Kurulu Başkanı ve MAİS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı sıfatlarıyla birlikte yönlendiriyor. 

 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği bölümünden mezun olan ve iş hayatına aynı yıl Valeo Transmission Türkiye’de başlayan Hakan Doğu, Renault Group bünyesine 2013 yılında Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak katıldı. 2015 yılında Renault Grubunun Satış Sonrası Başkan Yardımcısı olan Hakan Doğu, 2018 yılından itibaren Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortak girişiminde Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığı ve Renault Grubu Yönetim Komitesi üyeliğine atanmıştır. 1 Aralık 2020 itibari ile yenilenen organizasyonla birlikte Renault Grubu Satış Sonrası Kıdemli Başkan Yardımcılığı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerine yürütmeye başlamıştır.

 Hakan Doğu profesyonel görevlerinin yanı sıra yurtdışında ve Türkiye’de Otomotiv dünyasının geleceği ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2020’de hayata geçen “Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi” kurucularından olan Doğu, ekonomik güçlendirme, çevre, insan hakları, bilim ve teknoloji konularıyla da yakından ilgilenmektedir.

Bu haber 1841 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.