Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Rus enerji devi Gazprom, FİFA’ya sponsor oldu

Güncelleme :16.09.2013

 Rusya’nın en önemli şirketlerinden Gazprom, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Gazprom 2015-2018 yılları arasında resmi sponsoru olacak.

Rusya’nın Soçi kentinde bir araya gelen Gazprom CEO’su Aleksey Miller ile FIFA Başkanı Sepp Blatter, Gazprom ile FIFA arasındaki sponsorluk anlaşmasını imzaladı. İmza törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko’da katıldı.
Anlaşmaya göre Gazprom’un FIFA sponsorluğu 1 Ocak 2015 yılından itibaren başlayarak 31 aralık 2018 yılına kadar devam edecek. Bu zaman içerisinde Gazprom, FIFA’nın resmi organizasyonlarında kendi ismini ve logosunu reklam amaçlı kullanabilecek. Gazprom’un, FIFA’nın organize ettiği 15-20 yaş arası dünya kupası müsabakalarında da reklam verme hakkının bulunduğu belirtildi.
Ayrıca, Gazprom kendi reklamlarında FIFA adını kullanabilecek ve “FIFA’nın resmi sponsoru” gibi yazılara yer verebilecek. Buna ek olarak Gazprom 2018 Dünya Kupası’nın kupasını reklam amaçlı kullanabilecek. Ne zaman ve nerede bu kupanın kullanılabileceği yönündeki kadar daha sonra verilecek.
İmza törenine katılan Vladimir Putin ise her iki kurumun temsilcilerini tebrik ederek anlaşmanın önemine vurgu yaptı.
Öte yandan Gazprom, Zenit St. Petersburg (Rusya), Chelsea (İngiltere), Schalke 04 (Almanya), Severna Zveda (Sıbistan) gibi takımların sponsorluğunu yapıyor. Ayrıca, Grazprom 2012-2015 yılları arsından Şampiyonlar Ligi ve 2012-2014 yılları arasında UEFA Avrupa Ligi’nin resmi sponsorluğunu üstlenmiş durumunda.
 
Bu haber 4235 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.