Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Aydem Enerji'nin Parla Solar Genel Müdürlüğü'ne Burak Bağcı getirildi

Güncelleme :14.09.2022

 Türkiye'nin en büyük entegre enerji şirketlerinden Aydem Enerji'nin iştiraki, güneş paneli üreticisi Parla Solar'ın Genel Müdürlüğü'ne Burak Bağcı atandı. Parla Solar'a liderlik edecek olan Bağcı, Aydem Enerji'nin iştiraklerinden Tümaş Mermer'in Genel Müdürlüğü görevini de sürdürecek. 

 Enerji üretimi, dağıtımı ve perakendeciliği alanlarında 40 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Aydem Enerji, üst düzey bir atama gerçekleştirdi. Bünyesindeki 15 şirketi ile Türkiye'nin en büyük entegre enerji şirketlerinden olan Aydem Enerji'de Tümaş Mermer Genel Müdürü olan Burak Bağcı, Parla Solar'ın da Genel Müdürlük pozisyonuna getirildi. 

 Burak Bağcı, Uludağ Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını İşletme ve Yönetim üzerine Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. İş hayatına 1997 yılında Işıklar Holding'de Ürün Uzmanı olarak başlayan Bağcı, sırasıyla Gürsoy Grup'ta Fabrika Koordinatörlüğü, Endüstriyel Grup'ta Yönetim Direktörlüğü, Nalbantoğlu Metal'de Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Bağcı, 2018 yılından itibaren Tümaş Mermer Genel Müdürlüğü'nü yürütüyor. 

 Güneş paneli üreticisi ve aynı zamanda Türkiye'nin ilk yerli güneş hücresi üreticisi olan Parla Solar, Denizli'deki fabrikasında yılda 600 bin panel ve 300 MW üretim kapasitesine sahip. Burak Bağcı yönetiminde gösterdiği başarıları ile dikkat çeken Tümaş Mermer ise, 24 saat üretim yapan ocak ve fabrikaları sayesinde Türkiye'nin en büyük doğal taş üreticilerinden biri konumunda yer alıyor. 

Bu haber 1713 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.