Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Zorlu Enerji Grubu’na ait Pakistan Rüzgar Santrali açıldı

Güncelleme :19.09.2013

Zorlu Enerji Grubu’na bağlı Zorlu Enerji Pakistan Ltd. tarafından kurulan Pakistan’ın ilk rüzgar santrali, İstanbul’da düzenlenen temsili bir törenle açıldı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Zorlu Grubu olarak  kararlılıkla yürüttüğümüz yatırımlarımızın sonuçlarını almaya başladık. Pakistan’ın uluslararası yatırımla hayata geçen ilk rüzgar santralinde imzamızın yer almasından son derece gururluyuz. Enerji alanındaki büyüme potansiyeli olan Pakistan’la yürüttüğümüz ilişkilerimizi, önümüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz” dedi. 

Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji Pakistan’ın, 151 milyon dolar yatırım maliyeti ile Jhimpir bölgesinde hayata geçirdiği, 56,4 MW gücündeki rüzgar santrali, 18 Eylül Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenen temsili bir törenle açıldı. Açılış törenine; Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan Su ve Enerji Bakanı Khawaja Muhammad Asif, Pakistan Finans Bakanı Mohammad Ishaq Dar, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyeleri Selen Zorlu Melik ve Olgun Zorlu, Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak ile Zorlu Enerji Yatırımlar ve Proje Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir katıldı.

 “Pakistan’la yürüttüğümüz ilişkiler, önümüzdeki dönemde de devam edecek”

Törende konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Zorlu Grubu olarak, 60 yıldır, azimle, kararlılıkla ektiğimiz tohumların meyvelerini bir bir almaya başladık. 60. yılımızda, Pakistan’ın uluslararası yatırımla hayata geçirilen ilk rüzgar santralinde Zorlu imzasının yer almasından gurur duyuyoruz. Rüzgar santrali yatırımımızla, nüfusu 170 milyonu aşan Pakistan’ın enerji üretimine de katkıda bulunuyoruz. Ticari ilişkilerle, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

Ödüllü Rüzgar Santrali 

Zorlu Enerji Pakistan şirketinin imzasını taşıyan Pakistan’ın ilk rüzgar santrali, yılda 159 milyon kWh elektrik üretecek. Gharo – Keti – Bandar – Hyderabad rüzgar koridorunda yer alan Santral, Pakistan’ın kendi kaynağıyla üretilen  yenilenebilir enerji gücünün artışında ve petrolde dışa bağımlılığının azaltılmasında önemli bir rol oynayacak. 

Zorlu Enerji Pakistan, santralin üretim kapasitesini 300 MW’a kadar yükseltme opsiyonuna sahip. 20 yıl boyunca 350 bin hanenin aydınlanmasını sağlayacak olan santral, Project Finance dergisi tarafından 2011 yılında, “Ortadoğu’nun En İyi Yenilenebilir Enerji Finansmanı Ödülü”ne layık görüldü. 

 

Bu haber 5908 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.