Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Anadolu Isuzu’dan Almanya’ya rekor otobüs ihracatı

Güncelleme :17.11.2022

 Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük otobüs pazarı konumunda olan Almanya’ya ilk yılında toplam 151 otobüs ihraç ederek rekor bir başarı elde etti. Toplu ulaşım alanında en titiz standartlara sahip ülkelerden biri olan Almanya’ya gerçekleştirilen otobüs ihracatı, Anadolu Isuzu’nun üretim kalitesinde ulaştığı seviyeyi ve yurtdışı pazarlardaki iddiasını da tescil ediyor. Anadolu Isuzu’nun akıllı fabrika altyapısına sahip modern tesislerinde “Terzi İşi İmalat” usulü ile üretilen ve teslimatları belirlenen zamanlamalar doğrultusunda gerçekleştirilen otobüslerin tümü Almanya’nın çeşitli şehirlerinde toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacak.   

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda ihracat başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni uluslararası pazarlara açılmayı ve mevcut pazarlardaki varlığını geliştirmeyi hedefleyen Anadolu Isuzu, Almanya pazarına girdiği ilk yılda toplam 151 otobüsün ihracatını gerçekleştirdi. Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük otobüs pazarı konumunda olan Almanya’ya teslimatı gerçekleştirilen 151 araç, boyu 8 ile 18 metre arasında değişen Isuzu Citiport ile NovoCiti Life otobüs ve midibüs modellerinden oluşuyor. 

 Anadolu Isuzu tarafından yüksek yerlilik oranı ile Türkiye’de üretilen ve dünyada ticari araç ve otobüs üretimi alanında önde gelen ülkelerden biri olan Almanya’ya ihraç edilen otobüsler, çeşitli şehirlerde toplu taşıma hizmetleri sunan ulaşım operatörü şirketlere teslim edildi. Anadolu Isuzu, Türkiye’den Almanya’ya bu kadar yüksek hacimde otobüs ihracatı gerçekleştiren ilk yerli üretici oldu. Almanya’nın titiz toplu taşıma standartlarına yüzde 100 uyumlu olarak üretilen araçların şoför mahalli de yine Almanya Şoförler Birliği VDV’nin talepleri doğrultusunda, en üst düzey ergonomi ve konfor öncelikleri ile tasarlandı.

 Anadolu Isuzu’nun ürettiği otobüsler, avantajları ile rekabette öne çıkıyor

Anadolu Isuzu’nun Çayırova’daki “Akıllı Fabrika” teknolojilerine sahip modern tesislerinde ürettiği midibüs ve otobüsler, belediyeler ve toplu ulaşım hizmeti veren işletmecilerin güncel taleplerini en iyi şekilde karşılıyor. Yüksek performanslı ve dayanıklı motorları, gelişmiş teknik ve güvenlik özellikleri ile yurtdışı pazarlarda beğeni toplayan Isuzu modelleri, işletmecisine sağladığı düşük bakım ve işletim maliyeti avantajları ile tercih ediliyor. 

 12 ve 18 metrelik seçenekleriyle toplu ulaşımda akılcı seçenek olarak öne çıkan Isuzu Citiport serisi otobüsler, güçlü ve çevreci motor, alçak taban platformu, geniş ve ferah iç düzeni, şasi yana yatma sistemi ve erişilebilirliği artırarak tüm yolcular için engelsiz bir yolculuk sağlayan tekerlekli sandalye rampası ile öne çıkıyor. Citiport, toplu taşıma alanında faaliyet gösteren müşterilerine düşük yakıt tüketimi, yüksek yolcu kapasitesi, uzun bakım periyotları gibi avantajları bir arada sunuyor. 

 Novociti Life serisi ise üstün motor teknolojisi, yüksek enerji verimliliği ve düşük yakıt tüketimi sağlarken modern kentlerin taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Ulaşımda büyük ve orta büyüklükteki otobüsler yerine küçük boyutlarda otobüs konseptiyle dar sokaklı şehirleri de hedefleyen Novociti Life serisi, alçak tabanlı yapısıyla engelli ve yaşlı nüfusun sosyal hayata daha fazla katılımını da destekliyor. 

Bu haber 1224 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
MINI, Ultra Maraton Yüzücüsü Aysu Türkoğlu’nun Sınır Tanımayan Yolculuğuna Eşlik Ediyor... 25.11.2025
TPAO'nun Batman, Mardin ve Şırnak'ta petrol arama ruhsat süreleri uzatıldı... 25.11.2025
Aksa Enerji, Burkina Faso’da 20 Yıllık Elektrik Satış Anlaşması İmzaladı... 25.11.2025
Çoruh EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı... 25.11.2025
Üçay Mühendislik’ten Sıfır Karbon Binalar İçin Entegre Enerji Çözümleri... 25.11.2025
OSD, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Birliği - OICA Konseyi’ne Seçildi!... 25.11.2025
Tırsan, Logitrans 2025’te de sektör ile buluştu... 25.11.2025
EN YAKIT araç şarj sektöründe 2026’da çıtayı yükseltecek... 25.11.2025
Türkiye, 2026 Enerji Depolama Dönüşümüne Hazırlanıyor... 25.11.2025
Bakan Bayraktar, YEKA-GES yarışmaları 400 milyon dolara eşdeğer ... 25.11.2025
IEA Başkanı Birol: Enerji güvenliğinde en büyük risk kritik minerallerde... 25.11.2025
EPDK, lisanssız elektrik üretim yönetmeliğinde değişiklik yaptı... 25.11.2025
Otokar, 11. Busworld Türkiye'nin Diamond ve Basın Yemeği Sponsoru oldu ... 25.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.