Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Akfen Yenilenebilir Enerji 5.5 milyon ağacın ömrü boyunca sağladığı temiz hava kadar karbon salımını azalttı

Güncelleme :25.01.2023

 Güneş, su ile rüzgar gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan 699 MW’lık kurulu güce sahip Akfen Yenilenebilir Enerji, kuruluşundan bu yana Türkiye’nin karbon salımının azaltılmasına 5,5 milyon tona yakın katkı sağladı. Bu rakam 5,5 milyon ağacın ömrü boyunca sağladığı temiz havaya eşdeğer olarak kabul ediliyor.

 Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını Türkiye ekonomisine kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji, sahip olduğu 699 MW’lık kurulu güce sahip santrallerinde ürettiği yeşil ve temiz enerji sayesinde 5,5 milyon tona yakın karbondioksite eşdeğer azaltım sağladı. Bu rakam yaklaşık 5,5 milyon ağacın ömrü boyunca sağladığı temiz havaya eşdeğer olarak kabul ediliyor.

Moody's'in çevresel ve sosyal yönetişim ile sürdürülebilirlik araştırma ve değerlendirme kuruluşu Vigeo Eiris’in raporuna göre elektrik sektöründe dünyada tüm şirketler arasında birinci, tüm sektörlerde Avrupa – Asya pazarında birinci, yine tüm sektörlerde de dünyada ilk 30 şirket arasında yer alan Akfen Yenilenebilir Enerji, dengeli portföyüyle öne çıkıyor.

Şirketin 228,7 MW’lık su, 121,4 MW’lık güneş ve 348,8 MW’lık rüzgâr enerjisi olmak üzere toplamda 699 MW olan kurulu gücü karbon salımının azaltılmasında etkili oldu.  

Santrallerinde dünya çapında tanınırlığı olan VCS (Verified Carbon Standard),Gold Standard ve Global Carbon Council (GCC) karbon sertifikasyon alma süreçlerine devam eden Akfen Yenilenebilir Enerji, karbon kredisi satışına da devam ediyor. Şirketin 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği karbon emisyon denkleştirme miktarı da 609 bin 980 tona ulaştı.

 “YENİLENEBİLİR ENERJİDE DENGELİ ÜRETİM PORTFÖYÜ”

 Konuyla ilgili bilgi veren Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Vekili Mustafa Kemal Güngör, yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin en dengeli üretim portföylerinden birisine sahip olduklarını söyledi.

Mustafa Kemal Güngör, “Toplam kurulu gücümüzün yüzde 33’ü su, yüzde 50’si rüzgâr ve yüzde 17’si güneşten enerji üretimi yapıyor. Buradan baktığımızda Türkiye’nin en dengeli yatırım portföylerinden birine sahibiz. Bu bizi mevsimsel değişikliklere karşı önemli ölçüde güçlü kılarken, Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelini en iyi kullanan şirketlerden biri haline getiriyor” dedi.

Bu haber 1357 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.