Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

İtalya ve İsrail gaz ve suda işbirliklerini arttırmak istiyor

Güncelleme :11.03.2023

 İsrail Başbakanı Netanyahu, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştükten sonra, 2 ülkenin birlikte çalışmak için 'muazzam' fırsatlardan yararlanması gerektiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Cuma günü Roma'da bir araya gelerek, iki ülkenin su kıtlığı ve gaz dağıtımına yeni çözümler de dahil olmak üzere kilit sektörlerde işbirliği yapma konusundaki geniş fırsatlarını vurguladılar.

Görüşmelerinin ardından Meloni ile düzenlediği ortak basın toplantısında Netanyahu, Roma ile işbirliğini ilerletmek için "muazzam" fırsatlar gördüğünü söyleyerek İtalyan lideri ve hükümetini bu yıl en kısa sürede İsrail'de tekrar görüşmeye davet etti.

Netanyahu, İsrail'in son yıllarda İtalya'yı vuran su krizinin yönetilmesine yardımcı olmak için uzmanlığını sunabileceği alanlardan biri olarak su kaynaklarının kullanımını açıkça belirtti.

"İtalya üzerinden Avrupa'ya gaz ihracatını da hızlandırmak istiyoruz" dedi ve artan bir enerji sorunuyla karşı karşıya olan Roma'nın Avrupa'nın doğal gaz merkezi haline gelebileceğini ekledi.

Sağcı bir koalisyon hükümetine başkanlık eden Meloni, Netanyahu'nun İsrail'de hükümetler arası bir zirve davetini kabul etti ve İtalya'nın İsrail-Filistin krizini ele almak için barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasına verdiği desteği doğruladı.

Meloni, "Her türlü siyasi süreci desteklemeye hazırız ve İsrail ile Filistin arasındaki gerilimi azaltmak için anlaşmaların yeniden başlatılmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Bu haber 1398 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.