Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

AB ve Norveç temiz enerji geçişi konusunda anlaşma imzaladı

Güncelleme :24.04.2023

 Green Alliance, sera gazı emisyonlarını azaltma, çevre korumayı destekleme sözü verdi

AB ve Norveç temiz enerji geçişi ve çevre koruma konulu bir anlaşma imzaladılar.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Norveç Başbakanı Jonas Gare Store ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Yeşil İttifakımızı imzaladık ve iklim eylemi ve temiz enerji konusunda yeni bir ayrıcalıklı işbirliği çağı açıyoruz" dedi.

Anlaşma kapsamında AB ve Norveç, sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine kıyasla %55 oranında azaltma sözü verdiler.

Ortaklar ayrıca 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmayı ve Paris iklim anlaşmasının uygulanması üzerinde birlikte çalışmayı taahhüt ettiler.

AB ve Norveç, hidrojen ve açık deniz yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ederek, ulaşım sektörünün karbonsuzlaştırılmasını ve döngüsel ekonomiye yatırım yaparak sektördeki yeşil geçişi destekleyecektir.

İşbirliği ayrıca ormansızlaşmayı durdurmaya ve biyolojik çeşitlilik kriziyle mücadele etmeye çalışacak.

Von der Leyen, "Emisyonları azaltırken, doğayı korurken, enerji sistemlerimizi karbondan arındırırken ve endüstrilerimizi yeşilleştirirken toplumlarımızın ve ekonomilerimizin birlikte gelişmesini istiyoruz" diye ekledi.

İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, İrlanda, Norveç ve Lüksemburg'dan liderler ve enerji bakanları Belçika'nın Oostende kentinde bir araya gelecek.

Kuzey Denizi Zirvesi, bölgedeki açık deniz rüzgar enerjisi ve altyapı bağlantılarına yapılan yatırımların artırılmasına odaklanacak.

 

Bu haber 1450 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.