Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

‘İzindeyiz Atam’ mikro art sergisi OPET sponsorluğunda Yapı Kredi bomontiada’da

Güncelleme :29.04.2023

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, mikro art sanatı ile küçük objelerde devleştirildi. OPET’in sponsorları arasında yer aldığı ‘İzindeyiz Atam’ Atatürk sergisi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de kapılarını açtı. Sergi, 21 Mayıs’a kadar Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de sonrasında ise 30 Ağustos - 12 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak. 

 Ömrü, bir ulusa özgürlüğünü ve Cumhuriyet’ini kazandırma mücadelesi ile geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portreleri, ‘İzindeyiz Atam’ sergisinde özel bir çalışmayla bir araya getirildi. Mikro art sanatçısı Hasan Kale, Atatürk portrelerini bir kibrit çubuğu, bir kelebek kanadı gibi küçük objelere taşıdı. ‘Ulu Önder’in 23 eserde resmedildiği ‘İzindeyiz Atam’ sergisi, OPET’in de sponsorluğunda, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’de 21 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak. 

 Sanata dair yepyeni bir konuşma dili

Mikro art sanatında resim ve heykeller, çeşitli objelere mercek veya mikroskopla görülebilecek küçüklükte uygulanıyor. Atatürk portrelerini küçük objelere işleyen Hasan Kale, gözle görülemeyene sanat işlemek olarak tanımlanan mikro art sanatını şu sözlerle anlatıyor: “Es geçtiğimiz çöp dediğimiz bazen görmediğimiz bütün o minicik objeleri birer sanat kapsüllerine çevirerek değişik pencereleri açan, başka bakış açıları getiren ve sanata dair yepyeni bir konuşma dili oluşturan bir sanat dalı mikro art.” 

 Sanat hayatında, 47 yıl boyunca resmin her dalıyla ilgilenen Hasan Kale, 80’li yıllarda minyatür sanatı ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi. Kale, 90’lı yıllarda, bir gece fırça çalışması yaparken 1 mm’ye neler yapılabilir sorusunun aklına düşmesiyle mikro art çalışmalarına başladı. The Sun gazetesi tarafından ‘Türkiye’nin Microangelo’su’ olarak dünyaya lanse edilen Hasan Kale, mikro art eserleri, büyük yağlıboya eserleri, mücevher ve endüstriyel tasarımları, sanatını kültürle harmanladığı televizyon programları, üniversitelerde verdiği seminerler, workshop’lar ve sergileriyle sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. 

 ‘İzindeyiz Atam’ sergisi, Yapı Kredi bomontiada GALERİ’nin ardından, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde 30 Ağustos - 12 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bu haber 1247 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.