Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

İGDAŞ’tan çalışanlarına psikolojik destek semineri

Güncelleme :03.05.2023

 Uzman Psikolog Gökhan Çınar, İGDAŞ çalışanlarına seminer verecek.

11 ilde yaşanan deprem sonrası bölgeye arama-kurtarma ekibi gönderen İGDAŞ, gerek kurtarma ekibinin gönüllü çalışanları, gerekse yakınlarını kaybeden çalışanlar için, deprem sonrası gelişen kaygılar ve normalleşmeye dönük psikolojik destek semineri düzenliyor. Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın vereceği seminer, 9 Mayıs’ta Şişli Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) çalışanları için, deprem sonrası kaygıların da ele alınacağı bir psikolojik destek semineri düzenliyor. Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın vereceği “Gel Yeniden Başlayalım” başlıklı seminer, 9 Mayıs Salı günü, saat 13.00’de Şişli Belediyesi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

İGDAŞ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 11 ilde arka arkaya gerçekleşen büyük depremlerin ardından, İGDAŞ çalışanlarının bir bölümünün bölgeye giden “İGDAŞ Arama-Kurtarma Ekibi”nde doğrudan görev aldığı; bir bölümünün de yakınlarını enkaz altında kaybettiği kaydedildi. Bu çerçevede İGDAŞ çalışanları için, özellikle deprem sonrası gelişen kaygılar ve “normalleşme”ye destek olunabilmesinin yanı sıra üstlenilen rollerin psikolojik baskılarıyla başa çıkılabilmesine dönük olarak bir seminer düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

Yazılı açıklamaya göre, bu kapsamda kamuoyunun da tanıdığı uzman psikolog Gökhan Çınar, 9 Mayıs günü saat 13.00’de, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Gel Yeniden Başlayalım” başlıklı bir seminer verecek.

Açıklamada ayrıca “Bireysel ve toplumsal yaralarımız üzerine dertleşeceğimiz, her türlü zorluk karşısında güçlü kalmak ve yeniden başlamak için atmamız gereken adımların konuşulacağı etkinliğe, çalışanlarımız davetlidir” denildi.

Seminerde ayrıca şu başlıklar da bulunuyor:

“Sen doğmadan sana aktarılanlar, doğum hikayen, çocukluk döneminin travmaları ve zor anıları, büyüme hikayendeki kırılma noktaları seni gerçek sen mi yaptı?

Bunca yük, sana yüklenen kaygı ve üstlendiğin rollerin arkasındaki sen kimsin? Özün nasıl?

Bu sefer senin “Katarsis”in için buluşalım.

Gel, hem dertleşelim hem yüzleşelim."

Bu haber 1862 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.