Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

CW Enerji’den yeni depolama alanı yatırımı

Güncelleme :17.05.2023

CW Enerji, yeni yatırımlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Üretim kapasitesini 2023 yılında 1.8 GW’a çıkaran CW Enerji, artan kapasiteyle uyumlu olarak ham madde, Güneş Enerjisi Panelleri ve ticari ürünlerin depolanması için yaklaşık 200 Milyon Türk Lirası bütçeli yeni depolama yatırımını gerçekleştiriyor. 

 Fotovoltaik sektöründe önemli isimler arasında yerini alan CW Enerji, ek depolama alanı yatırımına başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. kısımda bulunan fabrika binasının yanında 17.000 m² ve 6.000 m² olmak üzere toplam 23.000 m² alanda inşaat çalışması başlatıldı. Yeni depo alanı inşaatının en kısa sürede tamamlanması için çalışmalara hız verildi.  

Depolama İhtiyacına Çözüm Olacak

Depolama yatırımı hakkında konuşan CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Üretim hattımızı güçlendirerek 2023 yılında üretim kapasitemizi 1.8 GW’a çıkarmıştık. Üretim kapasitemizin artmasının depolama alanımızda büyüme ihtiyacını ortaya çıkaracağını biliyorduk. Bu yüzden bu yatırımımızı planlamıştık ve gerçekleştiriyoruz. CW Enerji olarak hızla büyüme ve gelişmemizi sürdürüyoruz. Son yıllarda güneş enerjisinin maliyetler bakımından en ekonomik elektrik üretim modeli haline gelmesi talepleri artırdı. CW Enerji olarak artan taleplerin karşılanması adına hem üretim hem de depolama kapasitemizi artırdık” dedi. 

Yaklaşık 200 Milyon Liralık Dev Yatırım

CW Enerji'yi dünyada bir marka haline getirmeyi ve CW Enerji panellerini bir Türk markası olarak tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini kaydeden CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, “Depolama alanı için yaklaşık 200 Milyon Türk Lirası yatırım bütçesi ayırdık. Fabrika alanımızda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Çok kısa bir süre sonra inşaat tamamlanarak yeni depolama alanımıza kavuşacağız. Sürdürülebilir bir büyüme ve yenilikçilik anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Yeni depolama alanın kullanımı hakkında konuşan Sarvan, “Yeni depo alanımızda üretilen son teknoloji güneş panellerimizin yanı sıra yeni üretimine geçtiğimiz lityum bataryaları, inverterlerimizi ve güneş enerjisi sistemleri bileşenlerimizi satışa hazır bulunduracağız” dedi.

Bu haber 1283 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.