Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

GE, İngiltere, İrlanda ve Türkiye’de Akıllı 3.2-103 Rüzgar Türbinini Tanıtıyor

Güncelleme :06.11.2013

 Alan kısıtlı sahalarda daha yüksek enerji çıktısı yaratıyor

GE’nin güncel modeline kıyasla enerji üretiminde %5’lik artış sağlıyor

Bu akıllı rüzgar türbini enerji depolama, ileri kontrol sistemleri ve tahmin algoritmalarını entegre ediyor

GE, enerji üretiminde %5 artış sağlayan akıllı 3.2-103 rüzgar türbinini tanıttı. GE’nin 2,5 MW filosunun güçlü performansını temel alan 3.2-103, orta ile yüksek rüzgar hızına sahip sahalarda daha fazla enerji üretiyor. 3.2-103, 70 ile 98 metre arasında değişen pervane göbeği yüksekliğinin sağladığı esneklik ile tepe yüksekliğinin sınırlandırıldığı sahalarda daha yüksek yıllık enerji üretimi gerçekleştiriyor.

GE Yenilenebilir İş Alanı Avrupa Genel Müdürü Cliff Harris, “3.2-103 türbinimiz Avrupa ürün plaformumuzdaki yeni gelişime işaret ediyor. Özel olarak İngiltere ve İrlanda’da var olan izin sınırlamaları için tasarlanan ürünün 103 metrelik rotor çapı ve çeşitli kule yüksekliği seçenekleri ürünü kanat ucu yüksekliğinin kısıtlandığı sahalar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanı sıra entegre enerji depolaması Türkiye benzeri ülkelerde şebekeye entegrasyonla ilgili yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için değerli bir çözüm sunuyor” dedi.

3.2-103, üstün niteliklere sahip bir türbin olarak “Endüstriyel İnternet’in” gücünden rüzgar değişkenliğinin yönetimi konusunda faydalanarak sorunsuz ve öngörülebilir enerji akışı sağlıyor. 3.2-103, komşu türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle rahatça iletişim kurarken her saniyede onbinlerce veri noktasını analiz ederek enerji depolaması ve tahmin algoritmalarını da sisteme entegre ediyor.

Üç adet GE tarafından tasarlanmış akü destekli yazılım uygulaması, rüzgar türbinine entegre olarak rüzgar gücünden azami ölçüde faydalanma sağlıyor. Rüzgar çiftliği geliştiricileri ve operatörleri sahanın ihtiyaçlarına en uygun uygulama veya uygulama kombinasyonlarını seçebiliyor.

Bu haber 3954 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.