Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol ve doğalgaz kuyusu yatırımlarının %20 artması bekleniyor

Güncelleme :10.07.2023

 Rystad Energy, Cezayir ve Suudi Arabistan'ın 2023 ile 2028 arasında büyük müdahale potansiyeli sunan 11.000'den fazla kuyu ile ilk iki kara pazarı olduğunu söylüyor

Rystad Energy'den yapılan açıklamaya göre, petrol ve gaz üretim şirketlerinin kuyu müdahalesi için yaptığı harcamalar, şirketler üretimi iyileştirmek için daha verimli ve uygun maliyetli yollar aradıkça bu yıl muhtemelen %20 artacak.

Operatörlerin, yeni kuyular açmak yerine üretimi artırmak ve ek kaynaklar çıkarmak için, beş yıldan uzun süredir üretim yapan ve nispeten yüksek üretim oranlarına sahip olan ve düşüş belirtileri göstermeye başlayan olgun varlıklara müdahale etme olasılığı daha yüksektir.

Kuyu müdahalesi için yapılan harcamaların 2023'te toplam 58 milyar $ olacağı tahmin edilirken, müdahale sürecinden geçen petrol ve gaz kuyularının sayısını gösteren müdahale oranının 2027'de %17 artarak dünya çapında yaklaşık 260.000 kuyuya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Asya, Güney Amerika ve Afrika'daki kara müdahaleleri, kuyu müdahale piyasası için önemli olması beklenen bir yıl olan 2024'te müdahale ile ilgili faaliyetlerde %9'luk büyümeye öncülük edecek.

Kuzey Amerika'nın 2027'de müdahaleye hazır toplam petrol ve doğal gaz kuyularının %64'ünü oluşturacağı tahmin edilirken, Asya ve Güney Amerika sırasıyla 41.413 ve 9.703 kuyu ile 2026'da maksimum seviyelerine ulaşacak.

Cezayir ve Suudi Arabistan, 2023'ten 2028'e kadar olağanüstü müdahale fırsatları tahmin edilen 11.000'den fazla kuyuya karşılık gelen ilk iki kara pazarıdır.

Açık deniz keşifleri için geleneksel olarak çekici bir ülke olan Brezilya, toplam ilk beş müdahale sayısının yaklaşık %17'sini temsil ediyor ve onu Libya ve Endonezya izliyor.

Rystad Energy'de tedarik zinciri analisti Jenny Feng, "Bu yılın ikinci yarısında petrol talebi arttıkça, operatörler mevcut sahalardaki üretimi artırmaya çalışacak ve kuyu müdahaleleri yapbozun hayati bir parçası olacak" dedi. açıklamada dediği gibi.

Bu haber 768 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.