Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

“Karbon Ayak İzi İçin Enerji İzleme ve Yönetme Gerekiyor”

Güncelleme :20.09.2023

 Yeşil mutabakat ile birlikte devreye girecek olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ( SKDM ) hakkında bilgi veren VAT Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, SKDM için artık son 2 yıl içerisine girdiğimize dikkat çekerek yeşil dönüşümü sağlamak zorunda olduğumuzu söyledi.

VAT Enerji Genel Müdürü Altuğ Karataş, Sınırda Karbon Düzenlenmesi ile ilgili bilgi verdi ve enerji izleme konusunun önemine dikkat çekti. Karataş, “Yeşil mutabakatla birlikte Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), 31 Aralık 2025 ‘ten sonra devreye giriyor. Artık son 2 yıl içerisindeyiz. Üreticilerimizin çok fazla zamanı kalmadı. Bu kapsamda karbon salımını azaltacak faaliyetleri hızlı bir şekilde hayata geçirip izlemesi ve raporlaması gerekiyor. İşte Observer tam da bu noktada devreye giriyor ve enerji verimliliği potansiyellerinin tespiti, karbon salımının azaltılması, birim ürün başına karbon ayak izinin hesaplanması ve Ocak 2024’ten itibaren AB ülkelerindeki ithalatçılara ulaştırılacak raporların hazırlanması için , gerekli altyapıyı sunuyor” dedi. 

“YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Karataş, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle anlattı: “Sınırda karbon düzenleme mekanizması ile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tüm sanayicilerimizi ve mühendislerimizi enerji tüketimleri ile karbon ayak izlerinin azaltılması için kalan bu kısa sürede aksiyon almaya ve enerjilerini yönetmeye davet ediyorum. Enerjisini izleyen ve yöneten firmalar mevcut pazarlarını büyütme ve pazarda karbon salımı yüksek olanlar firmaların önüne geçme şansına sahip olacaklardır. Yeşil ekonomi dönüşümü kaçınılmaz olarak önümüzde duruyor. Ya bu yeşil dönüşümü sağlayacağız ya da sağlayacağız, Türk sanayisi için başka bir yol gözükmemektedir.” 

 OBSERVER ENERJİ VERİMLİLİĞİ SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GELİYOR 

Bir VAT ENERJİ markası olan OBSERVER ile enerji verimliliği ve karbon salımını azaltma çalışmalarınızı sürdürülebilir hale getirebilir, uygulamalarınızın enerji verimliliği ile enerji tasarrufu hesaplarını ve karbon salımındaki azalmalarını anlık olarak takip edebilirsiniz. ISO 50001 Enerji yönetim modülü ile de tüm bu başlıkların takibi, hedeflerin belirlenmesi ve kontrolü OBSERVER ile mümkün oluyor. 

OBSERVER ile enerji tüketimi ve karbon ayak izinizi Fark et, Talep et, İzle ve Yönet mottosu ile kontrol altına alabilirsiniz.

Bu haber 3535 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.