Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

KKTC’nin Tüm Akaryakıt Denetim ve Kontrol Sistemi’ni ASİS Otomasyon Sağlıyor

Güncelleme :03.10.2023

 “Akaryakıt Denetim ve Kontrol Sistemi” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Asis Otomasyon yavru vatan KKTC’nin akaryakıt denetim ve kontrol sistemini hayata geçirdi. Ülkedeki akaryakıt sektörünün anlık takip edilebilmesi anlamına gelen “Akaryakıt Denetim ve Kontrol Sistemi” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aktif olarak kullanılmaya başlandı. 

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun hayata geçirdiği projede Asis Otomasyon tercih edilerek akaryakıt merkezi yönetim sistemleri kurulmuştur. Asis Otomasyon’un KKTC’de kurduğu Akaryakıt Denetim ve Kontrol Sistemi sayesinde adada bulunan tüm akaryakıt istasyonlarının eş zamanlı olarak denetlenmesi mümkün kılınmıştır. Akaryakıt Denetim ve Kontrol Sistemi’nin akaryakıt stoklarının yönetilmesinde kullanılmasını takiben, diğer kamu kurumları sistemleri de entegre edilerek, kamu yönetim sistemlerinin daha efektif hale getirilmesi üzerinde ise çalışmalar devam etmektedir.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, yaptığı açıklamada “Kurduğumuz sistem; tesislerdeki stokların güncel ve dönemsel olarak görüntülenebilmesini, minimum stokların kontrol edilmesini, tesislerde kaç günlük yakıt kaldığının sürekli tespitini sağlamaktadır. Ek olarak tesislerde mevcut yakıt, ikmal edilen yakıt ve kalan yakıtın analiz edilmesi varsa sapmaların tespiti de yapılmaktadır. Akaryakıt istasyonlarındaki stokların güncel ve dönemsel izlenmesi, günlük stok analizlerinin ve varsa sapmalarının tespiti, istasyon satışlarının litre ve ciro bazında izlenmesi ve istasyonlarda uygulanan birim fiyatların tavan fiyatlarla denetlenmesi de yapılabilmektedir” dedi. 

Yaklaşık 6 aydır projenin hayata geçişi ile ilgili çalışan Asis Otomasyon, süreci tamamlayarak KKTC’de bulunan tüm akaryakıt tesislerini ve istasyonlarını Petech Online Merkezi Yönetim Sistemi üzerinden anında denetlenebilecek hale getirmiştir. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Asis Otomasyon Satış ve Pazarlama Müdürü Artun Tanrıyaşükür; “Proje için uzun zamandır çalışmaktayız ve şu anda da yavru vatan Kıbrıs’ımızın tüm otomasyon sistemini ve merkezi yönetim sistemini kurmuş olmaktan da gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi. Kurduğumuz bu sistem sayesinde KKTC devleti anlık olarak adada bulunan akaryakıt miktarının seviyesini görme imkanına kavuştu. Bu sayede hem akaryakıt piyasası denetleyebilecek hale geldi, hem de kayıt dışılığın önüne geçildi, diyerek sözlerine şöyle devam etti; KKTC’de kurmuş olduğumuz sistem sayesinde, her istasyonun stokları, dolumları, satışları izlenebilir, stok analizleri yapılabilir, istasyonların hem perakende hem de toptan satışlarının stok sapmaları anlık ve dönemsel olarak raporlanabilir hale getirilmiştir. Ek olarak fiyatların güncel olarak takip edilmesi de mümkün kılınmıştır. İstasyon ve tesislerin güncel stok analizleri sayesinde, ada genelinde asgari stok seviyelerinin tutturulması sağlanmış ve bu böylece de yakıtsız kalma riski ortadan kaldırılmıştır. Hali hazırda, satışı yapılan tüm akaryakıt ürünlerinin birim fiyatları KKTC devleti tarafından yayınlanan güncel fiyatlarla kontrol edilerek gerek istasyonların gerekse tüketicilerin zarar görme ihtimali tamamen ortadan kaldırılmıştır. Sistemin mevcut işleyişinin yanında sektörden ve kurumlardan gelen ilave talepleri de sürekli olarak değerlendirerek, sistemimizi güncelliyoruz ve daha etkin kullanılmasını sağlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız farklı kurum entegrasyonları ile, sistemimizin sadece Ekonomi ve Enerji Bakanlığı değil, diğer kurumlar tarafından da kullanılabilmesini sağlayacağız. Bu proje, tüm dünyaya örnek olacak bir proje niteliğindedir. Kıbrıs ve Gana‘da kurduğumuz ülke bazlı projelerimiz gibi, birkaç ülke ile temas ve projelendirme çalışmalarımız devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde bu projeleri de hayata geçirmeyi umuyoruz, dedi.

Bu haber 5056 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.