Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

CW Enerji’den 30,9 Milyon Dolarlık Anlaşma

Güncelleme :04.10.2023

CW Enerji, Çemtaş Çelik ile 30,9 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Anlaşma Türk Lirasına çevrildiğinde sözleşme imza tarihi itibariyle TCMB Döviz alış TL/USD kuru ile KDV hariç toplam 833 Milyon 189 Bin Lira. 

Anlaşmaya göre, CW Enerji, Çemtaş Çelik için Kars’ta yer alan bir arazi üzerine 32.000 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. 

 CW Enerji iş birliği yaptığı firmalara bir yenisini daha ekledi. CW Enerji ile Çemtaş Çelik arasında bir anlaşma imzalandı. 

 30.9 milyon dolarlık anlaşmaya göre, CW Enerj, Çemtaş Çelik için Kars’ta yer alan bir arazi üzerine 32.000 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. 

 Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, yeni bir anlaşmaya daha imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, Çemtaş Çelik firması ile güzel bir anlaşmaya imza attıklarını ifade ederek, “Firma ile yaptığımız anlaşmaya göre, şirketimiz ile Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.  arasında GES projesi yapımı amacıyla geliştirdiğimiz Kars ilinde yer alan bir arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda arazi bedeli dahil olmak üzere KDV hariç 30.939.077,75 USD tutarında anlaşma sağlandı. Anlaşmamız çerçevesinde Kars’a Çemtaş Çelik için 32.000 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu gerçekleştireceğiz. Anlaşmamız iki firma için de hayırlı olsun” dedi. 

 Böylesine değerli bir projeye dahil oldukları için oldukça mutlu olduklarını belirten Yılmaz, güneş enerjisi sektöründe güçlü anlaşmalara imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

 Sürdürülebilir bir büyüme ve yenilikçilik anlayışı

 Sektöründe güçlü iş birliklerine imza atarak daha sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamayı sürdüreceklerini ifade eden Yılmaz, “Kurulduğumuz günden bu yana sürdürülebilir bir büyüme ve yenilikçilik anlayışıyla yol alıyoruz. İmza attığımız iş birlikleri ile de ülke ekonomisine katkıda bulunduğumuz için mutluyuz. Müşteri beklentilerine en etkin ve hızlı şekilde yanıt verebilmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu. 

Yılmaz, yeni iş birliklerine imza atmaya ve katma değerli ürünleri ile sektör adına kazanımlar sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu haber 2832 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
EDEDER Enerjinin Geleceği ve Depolama Kongresi’nde ‘Bölgenin Batarya Üssü: Türkiye’ Hedefi Masaya Yatırılacak... 26.11.2025
Bakan Bayraktar, yeni enerji kaynaklarının potansiyelini değerlendiriyoruz... 26.11.2025
İmsan Group’tan Mersin’e 5 Prestijli Ödül Birden!... 26.11.2025
Samsung Split Isı Pompası ile yaz-kış bütçenizi koruyun ... 26.11.2025
Schneider Electric EcoStruxure ADMS ve Inavitas’tan Başkent EDAŞ’a Şebeke Yönetim Hizmeti... 26.11.2025
600 km menzil: Renault Trucks elektrikli uzun yol çekicilerini tanıttı... 26.11.2025
SOCAR Türkiye'nin “Project Finance” kitabının tanıtımı SOCAR'ın Bakü Yüksek Petrol Okulu'nda gerçekleşti... 26.11.2025
CK Enerji Çamlıbel Elektrik’ten sektörde bir ilk: Tarımın Enerjisi Raporu... 26.11.2025
Elektrik şebeke modernizasyonuna 6 milyar dolar ... 26.11.2025
Darphane ve TP Türkiye’ye Contact Center World’dan iki ödül... 26.11.2025
Yalıtım, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik için en etkili yatırım... 26.11.2025
SEDAŞ, Yol ve Çevre Güvenliğini Artıran Aydınlatma Çalışmalarını Sürdürüyor... 26.11.2025
Kronos Enerji, Odoo ERP ile Dijital Dönüşüm Sürecinde Yeni Bir Adım Atıyor... 26.11.2025
Ecogreen Enerji, YEKA GES yarışmalarında 50 megavat kapasiteli Bolu GES projesini kazandı... 26.11.2025
ASİS Otomasyon 25. Yılını Görkemli Bir Gala Gecesiyle Kutladı... 26.11.2025
DHL Express, Dünyanın En İyi İşverenleri Arasında Yer Aldı... 26.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.