Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ üniversite öğrencileri ile buluştu

Güncelleme :14.12.2023

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşma Günleri” etkinliğine katılan SEDAŞ yöneticilerine, katkıları ve katılımları için teşekkür belgesi takdim edildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) 2023-2024 öğretim yılı “Sektörle Buluşma Günleri” kapsamında düzenlendiği etkinliğe katılan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) yöneticileri, elektrik dağıtım sektörü ve işleyişi hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi. 

Etkinlikte konuşma yapan SEDAŞ Regülasyon ve Uyum Direktörü Mustafa Yılmaz, SEDAŞ’ın Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’yi içine alan 20 bin kilometrekarelik geniş bir bölgede elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdürdüğünü, 2 milyonu aşkın müşterinin beklenti ve ihtiyaçlarına göre planladıkları yatırımlarla bölgenin enerji ihtiyacını karşıladığını anlattı. SEDAŞ’ın sorumluluk alanlarında yer alan saha faaliyetleri, regülasyon yönetimi, AR-GE çalışmaları konusunda detaylı bilgi aktaran Yılmaz, öğrencilerin elektrik dağıtım sektörüyle ilgili merak ettikleri pek çok soruya da yanıt verdi. 

Öğrencilerini iş dünyasıyla birlikte yetiştirmeyi önemsediklerinin altını çizen SUBÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İlker Dursun, verimli ve keyifli geçen etkinlik sonrası SEDAŞ Üst Düzey Yöneticisi Mustafa Yılmaz’a teşekkür belgesi takdim etti.  

SEDAŞ Bölge Operasyon Uzmanlarının da deneyimlerini aktardığı öğrenci buluşmasında enerji sektörü tüm detayları ile ele alındı.

Bu haber 2542 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.