Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

CHEP elektrifikasyon dönüşümünü destekliyor

Güncelleme :18.12.2023

Otomotiv sektöründe elektrifikasyon dönüşümünü destekleyerek, tedarik zincirlerini daha sürdürülebilir hale getiren CHEP, 2009 yılından bu yana Türkiye pazarında paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı bir ekipman yönetimi sağlayıcısıdır. Türkiye’nin artan ihracatı kapsamında üretici ve tedarikçileri rekabetçi hale getirerek küresel tedarik zincirine entegre ediyor.

Müşteri portföyü yan sanayilerden ve büyük uluslararası firmalara ulaşan geniş bir yelpazeden oluşan CHEP, Türkiye pazarında tedarik zinciri maliyetlerini düşürerek, verimliliği artırıyor.  Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle sunduğu konteynerler ile otomotiv üretici ve tedarikçilerinin çevresel, operasyonel ve ekonomik olarak sürdürülebilir bir tedarik zinciri kapsamında iş süreçlerini yürütmelerine yardımcı oluyor. Dünya çapında sürekli dolaşım halinde olan yeniden kullanılabilir konteynerleriyle boş nakliye maliyetleri gibi görülmeyen masrafları da azaltıyor. Özellikle uzun transfer süreçlerinde darbelere ve hasarlara karşı dayanıklı, yeniden kullanılabilir konteynerler, sadece kıtalararası tedarik riskini ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda yolculuklardaki hasar ve kesintilerin de önüne geçmiş oluyor.  

 “İş ortaklarımızın kârlılığını ve çevresel maliyetlerini hesaplıyoruz”

CHEP’in 1975’ten bu yana, dünyanın her köşesindeki üst düzey ana sanayi üreticilere (OEM) ve yan sanayi firmalara özel endüstri çözümleri sağladığını hatırlatan CHEP Türkiye Otomotiv Ülke Temsilcisi Derya Çınar Türkiye’de de bu alanda önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Çınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedarik zincirlerinin bize emanet ettiği ürünleri en iyi şekilde korumak için en son teknolojiden faydalanarak çok çeşitli kasa ve konteynerler sunuyoruz. Yıllardır süren araştırmalarımız neticesinde tedarik zincirlerinin her aşamasını iyi biliyoruz ve hangi noktalarda iş ortaklarımızın kârlılığının artacağını ve aynı zamanda çevresel maliyetlerin azalacağını hesaplıyoruz.” 

“Elektrikli arabalar için yeni ürün çözümleri üretmek istiyoruz”

Elektrikli araç üreticilerine özel çözümlerden bahseden Derya Çınar, “Biz, birlikte çalıştığımız firmaların en önemli çözüm ortaklarından biriyiz. Özellikle elektrikli arabalar için gerekli olan parçaların taşımacılığında kullanılacak yeni ürün çözümleri üretmek istiyoruz. Bataryalar gibi tehlikeli ürün kategorisinde olan ürünler için daha güvenliği artıran çözümlerimiz, tedarik zincirinin akışını hızlandıracak. Bu anlamda Türkiye’deki yatırımlarımızın da bu vizyona katkı sağlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber 2845 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.