Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Çin’deki gaz depoları soğuk havada rekor kırıyor

Güncelleme :19.12.2023

 Ülkenin en büyük gaz depolama tesisi Hutubi, 38 milyon metreküp doğal gaz çıkararak rekora imza attı.  

Çin, tüm ülkeyi saran soğuk hava dalgası ile baş etme çabaları çerçevesinde gaz üretimini artırma çalışmalarına hız verdi. Ülkenin en büyük gaz depolama tesisi Hutubi, 38 milyon metreküp doğal gaz çıkararak rekora imza attı. Bu hacim, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 5 milyon metreküp daha fazla. Ayrıca bu yıl soğuk dalgası gelmeden öncesine göre de, yine 28 milyon metreküp daha fazla.

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Hutubi doğal gaz depolama tesisi, Xinjiang’ın kuzeyine gaz sağlama ve Çin’in Batı-Doğu gaz boru hattı boyunca sıralanan kentlere doğalgaz temini konusunda önemli bir rol oynuyor. 

Söz konusu depolama tesisi bu yaz, geçen yıldan 60 milyon metreküp fazla gaz depo ederek, rekor bir hacim olan 2,97 milyar metreküp doğal gaz toplamıştı. China's Oil firmasının gaz depolama bölümüne ve gaz üreticisi PetroChina'ya göre bu isabetli önlem, hanelerin ısınma taleplerini karşılama amacı taşıyordu. 

Bu haber 3775 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.