Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Epson, ilk biyokütle enerji santralini kuruyor

Güncelleme :14.02.2024

Epson, Japonya'da şirketin ilk biyokütle enerji santralinin inşaatını planladığını açıkladı. 2023 yılında dünya genelindeki tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerjiye geçen Epson,  biyolojik maddelerden enerji üreten tesisi 2026 yılında devreye almayı hedefliyor. 

 Epson, Japonya'nın Nagano Eyaleti'ndeki Iida Şehri'nde ilk biyokütle enerji santralinin inşaatını planladığını duyurdu. 2023 yılında dünya genelindeki tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerjiye geçen Epson, biyolojik maddelerden enerji üreten tesisi 2026 mali yılında devreye almayı hedefliyor.

 Epson, Çevresel Vizyon 2050'de karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından arındırılmış olma konusunda kamuoyuna taahhütte bulunmuştu. Yenilenebilir elektrik kullanımı, Epson'un karbon salımını azaltma hedefine ulaşma amacı doğrultusunda anahtar bir araçtı ve bu doğrultuda Aralık 2023'te Epson, dünya genelindeki tüm Epson Grubu tesislerinde %100 yenilenebilir elektriğe geçişi tamamladı. 

 Yeni enerji santrali, Epson'a sürekli olarak kendi kendine üretilen yenilenebilir elektrik sağlamayı ve şirketin dış şirketlerden satın aldığı elektriğin oranını azaltmayı hedefliyor. Epson, santrali, Minami Shinshu Geniş Alan Birliği'nin Aralık 2017'de kapattığı eski Kiribayashi Temiz Enerji Merkezi'nin yerine inşa etmeyi planlıyor. Üretilen elektrik, pazara satılacak ve Epson, elektrik kullanımını elektrik üretimi yoluyla yaratılan çevresel değerleri kullanarak yenilenebilir elektriğe dönüştürecek. Ayrıca, acil durumlarda gücün yerel tesislere sağlanması hedeflenecek.

 Ağaç kabuğu ve mantar kültürü kullanacak

 Enerji santrali, fosil yakıtlara dayanmayacak. Öncelikle Minami Shinshu bölgesinden kullanım dışı ağaçlarla, ağaç kabuğu, mantar kültür ortamı ve Epson'dan bazı atık ahşap paletlerin yakıt olarak kullanılması planlanacak. Epson, ihmal edilmiş ormanlardan ahşap ve kabuk kullanarak orman bakımına da katkıda bulunacak.

 Söz konusu enerji santralinin inşası, kendi kendine üretilen enerji oranını artıracak ve RE100'ün (Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji) teknik kriterlerini karşılayacak. Gelecekte, Epson, elektrik üretimi sırasında açığa çıkan CO2'nin sabitlenmesi ve kullanımı için teknoloji geliştirerek bir kapalı döngü enerji santrali oluşturmayı amaçlıyor. Epson, yenilenebilir elektriğin geniş çapta benimsenmesini, enerji tüketimini azaltmayı ve Çevresel Vizyon 2050'yi gerçekleştirmek için kaynakları dolaştırmayı sürdürecek.

 Enerji Santraline Genel Bakış

 • Adı: Seiko Epson Corporation Minami-Shinshu Biyokütle enerji santrali

Konum: 2254-47 Kiribayashi, Iida Şehri, Nagano Eyaleti (eski adıyla Kiribayashi Temiz Merkezinin bulunduğu yer)

Alan: 32.200 m²

Enerji çıkışı 1.990 kW

Tahmini yıllık güç üretimi 14.000.000 kWh

Ana yakıt kaynakları: Kullanılmayan odun, ağaç kabuğu ve mantar ortamı

Faaliyetlerin başlangıcı Mart 2027'de sona eren 2026 mali yılı (planlanan)

Bu haber 3030 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.