Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

UEDAŞ, 2024 yılında 3,7 milyar TL’lik yatırım hedefliyor

Güncelleme :28.02.2024

Geçen yıl toplam 2 milyar 82 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ), 2024 yılında yatırım hedefini 3,7 milyar TL olarak açıkladı. Hizmet sağladığı bölgede 13.4 GWh enerji dağıtımı sağlayan kurum, bu yıl ayrıca mevcut 28 bin olan trafo sayısı ve 53 bin kilometre olan enerji hattını yeni yılda daha da artırmayı hedefliyor.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, 2023 yatırım rakamlarını ve 2024 planlarını açıkladı. Geçen yıl toplamda 2 milyar 82 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştiren şirket, bu miktarın yaklaşık 950 milyon TL’lik kısmını nüfusta Türkiye’nin en kalabalık 4. şehri Bursa'nın enerji ve altyapı ihtiyaçları için kullandı. Hizmet verdikleri iller arasında en büyük alan ve nüfusun Bursa'ya ait olduğuna dikkat çeken  UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Hizmet verdiğimiz Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerimizde toplam 5,5 milyonluk bir nüfusa hizmet sunuyoruz. Abone sayımız 3,6 milyon civarında” dedi. Arıza onarım çalışmaları dışında şebekenin ihtiyacı olan bakım ve onarım çalışmalarının sürekli devam ettiğini belirten Gökay Fatih Danacı, bu alanlarda bakım ve onarım çalışmalarında yaklaşık 480 milyon TL harcama yaptıklarını kaydetti. 

 Enerjiye olan talep artıyor…

2 bin 500'ün üzerinde personel ile sahada yer aldıklarını belirten Gökay Fatih Danacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgemiz, gelişen sanayisi ve artan nüfusuyla ülkemizin öne çıkan alanlarından biri. Bu durum, her yıl enerji ihtiyacında bir artışa neden oluyor. 2023 yılında bölgede 13.4 GWh enerji dağıtımı gerçekleştirirken yaklaşık 8 GWh ile en büyük pay Bursa’nın oldu. Yeni yılda da bölgede enerjiye olan talebin Türkiye tüketim ortalamasının biraz üzerinde artacağını öngörüyoruz.”

 Birinci öncelik yeni oluşan ve gelişen bölgelerin enerji ihtiyacını karşılamak

UEDAŞ’ın 2024 yılına yönelik hedeflerine dair bilgiler de paylaşan Gökay Fatih Danacı, bu yıl özelindeki birinci önceliklerinin yeni oluşan ve gelişen bölgelerin enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu vurguladı. Bu amaçla çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini bildiren Gökay Fatih Danacı, bu kapsamda da 3,7 milyar TL’lik bir yatırım planladıklarını bildirdi. Gökay Fatih Danacı, “Buna uygun olarak 28 bin 4 olan trafo sayımızın ihtiyaca göre artması veya kapasitesinin büyümesi çalışmalarımızı yaptık. Aynı şekilde, 53 bin 332 km uzunluğundaki enerji hatlarımızın bakımları ve geliştirmeleri de kesintisiz olarak devam ediyor. Bunun yanı sıra, hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları da ek enerji ihtiyacını beraberinde getiriyor. Bu artan ihtiyacı karşılamak da 2024 önceliklerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 2968 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.