Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Ulaştırma sektörünün güncel durumu masaya yatırıldı

Güncelleme :07.05.2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iş birliğiyle düzenlenen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi’nden temsilcilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte paydaşlar, Türkiye'nin ulaştırma konuları üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üye firmalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. UTİKAD üyesi Obdan Sistem’in de aralarında yer aldığı firmalar, çalıştayda ulaştırma sektörünün önemli konularını ele aldı. Sektördeki iş birliği ve bilgi paylaşımını güçlendirme adına önemli bir adım niteliği taşıyan çalıştaya katılanlar, pazardaki mevzuat değişikliklerinin de değerlendirildiği platformda görüşlerini paylaştı.

Çalıştaya UTİKAD’ı temsilen katılan UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve UTİKAD Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Arkın Obdan, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Sektörümüz adına çok faydalı bir çalıştay oldu. Özellikle uluslararası karayolu taşımaları ile ilgili kamu ve özel sektörün tüm paydaşlarının katılımı oldukça önemliydi. Sektörün tüm önemli konularını masaya yatırdığımız çalıştayda; uluslararası arenadaki rekabette öne geçmek için atılacak adımlar, yeşil lojistik, karayolu taşımalarının diğer taşıma modlarıyla etkileşerek ülkemizin ‘transit hub’ olma vizyonuna nasıl hizmet edeceği, ikili ve çoklu anlaşmalarda karşılıklılık esaslarının yönetimi ve UBAK izinlerinin dağıtım prensipleri öne çıkan konular oldu.”

Bu haber 3689 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Talay Logistics Elektrikli Çekici Filosunu Habaş’ın Yerlileri İle Güçlendirdi... 03.05.2025
BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi... 03.05.2025
Toyota Avrupa Pazarında Yüksek Satışlarıyla Parlamaya Devam Etti... 03.05.2025
Karsan’dan Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi’ne Tam Destek! ... 03.05.2025
Enerji Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak... 03.05.2025
Kimya Sektörünün İhracatı 4 Ayda 10 Milyar Doları Aştı... 03.05.2025
Alman Enerjisine Sahip Opel Modellerinde Sıfır Faizli Finansman Olanakları!... 03.05.2025
Suriye'den Türkiye'ye enerji alanında yatırım çağrısı... 03.05.2025
EPDK, Petrol Ofisi AŞ'nin Konyaaltı’ndaki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişikliğe gitti... 03.05.2025
Bakan Bayraktar, "enerjide merkez ülke" olan bir Türkiye hedeflediklerini açıkladı... 03.05.2025
İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi... 03.05.2025
Shell'in ilk çeyrek karı % 28 düşüşle piyasa beklentilerinin üzerinde geldi... 03.05.2025
Anadolu Isuzu Suudi Arabistan pazarında... 03.05.2025
Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü... 03.05.2025
Mercedes-Benz’den Mayıs ayı kampanyaları... 03.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.