Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

EPDK, mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden şirketlere ceza kesti

Güncelleme :23.12.2013

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ceza yağdırdı... Eropet'in akaryakıt bayilerine tek seferde toplam 98 milyon TL ceza kesilirken Raman Akaryakıt'a bağlı 51 istasyona toplam 37.2 milyon lira ceza kesildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, ilgili mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden şirket ve kuruluşlara yönelik idari para cezasından lisans iptaline kadar önemli uygulamaların bulunduğu kararlar aldı. Kurul'un ilgili kararları Resmi gazetede yayımlandı. Kurumlara tek seferde verilen cezalar 98 milyona kadar çıktı. Resmi gazetede yer alan bilgilere göre büyük çaptaki cezalar şöyle sıranladı.

  "DAĞ/859-2/19123" sayılı dağıtıcı lisansı sahibi Eropet Akaryakıt Dağıtım Taşımacılık İnşaat Pazarlama Petrol Ürünleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 133 akaryakıt istasyonunda stok hareketleri ve akaryakıt alım satım işlemlerinin elektronik ortamda, günlük olarak izlenebilmesine yönelik otomasyon sistemini kurmaması nedeniyle her bir bayi için 739 bin 666 lira olmak üzere toplam 98 milyon 375 bin 578 lira idari para cezası uygulanmasına hükmedildi.

      Marpet Otomotiv Akaryakıt Madeni Yağ İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin, sözleşmeli bayisi olan 4 akaryakıt istasyonlarında otomasyon sistemini kurmaması, bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve süresinde savunma yapmaması gerekçeleriyle toplamda 2 milyon 958 bin 664 lira idari para cezası kesildi.

      Meram Otomasyon Bilgisayar Petrol Dağıtım Nakliyat ve Turizm Ticaret Anonim Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 25 akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemini kurmaması, bildirim yükümlülüğünü yerine getirmemesi ve süresinde savunma yapmaması nedenleriyle  toplamda 18 milyon 491 bin 650 lira idari para cezası verildi.

      Raman Akaryakıt Dağıtım Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeli bayisi olan 51 akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemini kurmaması ve süresinde savunma yapmaması nedenleriyle toplam 37 milyon 722 bin 966 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Bu haber 4036 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.