Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Türkiye’nin enerji devi Astor’dan Sırbistan’a ihracat

Güncelleme :09.07.2024

Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması Astor Enerji A.Ş. 2023 yılı Eylül ayında imzaladığı sözleşme ile adım attığı Sırbistan’a ilk güç transformatörlerinin ihracatını gerçekleştirdi.  

Astor Enerji A,Ş. uluslararası işbirlikleri ile gücüne güç katmaya devam ediyor. Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması Astor Enerji A.Ş. 2023 yılı Eylül ayında imzaladığı sözleşme ile adım attığı Sırbistan’a ilk güç transformatörlerinin ihracatını gerçekleştirdi. 

Astor Enerji tarafından üretilen güç transformatörlerinin Sırbistan’da rüzgar enerji santrallerinde kullanılacağı bildirildi. Sırbistan’ın enerji altyapısının güçlenmesine katkı sağlayan Astor Enerji’nin bu ve benzer girişimleri ekonomik ve ticari ilişkileri uluslararası seviyede güçlendirmeyi hedefliyor.

Irak’tan Almanya’ya Fas’tan Türkmenistan’a Astor ürünleri kullanılıyor

Astor Enerji’nin güç trafoları alanında işbirliği yaptığı ülkeler arasına Sırbistan da katıldı. Daha önce İspanya, Irak, Fas, Almanya ve Türkmenistan’la da imzaladığı sözleşmelerle ulusararası işbirliklerini artıran Astor Enerji, bu ülkeye yapılan ilk güç transformatörü ihracatı ile Sırbistan pazarına da giriş yaptı.

“Sırbistan’a ilk güç trafosu sevkiyatının gururunu yaşıyoruz”

Sırbistan’a yapılan ihracata ilişkin değerlendirmelerde konuşan Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel şöyle dedi:

“Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması olarak, uluslararası işbirliklerimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlıyız. Geçtiğimiz yıl Sırbistan pazarına yaptığımız anlaşma ile adım attık ve bu yıl, Sırbistan’a ilk güç trafolarımızın sevkiyatını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sırbistan enerji altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacak bu işbirliği, uluslararası ekonomik ve ticari ilişkilerimizin de güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

 

Bu haber 585 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.