Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Kaçak Elektrik Kontrolünde Dicle Elektrik Ekibine Saldırdılar

Güncelleme :05.08.2024

 Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak elektrik kullanımını kontrol eden 6 kişilik Dicle Elektrik ekibi, yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda bir çalışan yaralanırken, gözaltına alınan 3 saldırgandan 2’si tutuklandı. Saldırıların kabul edilemez olduğu ifade eden Dicle Elektrik İl Müdürü Rıdvan Çatır, “Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yeraltına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bunu yapanlar aynı zamanda kamu malına zarar verme suçunu işliyor.” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde müdahale edilen yeraltı kablolarında kaçak elektrik kontrolü gerçekleştiren 6 kişilik Dicle Elektrik ekibi, yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda şirket çalışanlarından biri alnına vurulan sert bir cisimle yaralandı. Olay sonrası gözaltına alınan 3 saldırgandan 2’si tutuklandı.

Saldırıya uğrayan M.F.Y.’nin alnına 7 dikiş atıldı

Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kablo test cihazı ile kaçak elektrik kullanımını kontrol etmek üzere Cizre’nin Yafes Mahallesi’ndeki Çam Sokağa gitti. Çalışma sırasında kaçak kontrolünü istemeyen bir grup mahalleli, ekiplere müdahale ederek çalışmayı engellemeye çalıştı. Sayıları yaklaşık 30 kişiye çıkan grup, 6 kişiden oluşan ekibe saldırdı. Alnına darbe alan Dicle Elektrik çalışanı M.F.Y. Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Saldırıya maruz kalan dağıtım şirketi çalışanının alnına 7 dikiş atıldı.

3 saldırgandan 2’si tutuklandı

Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş bir operasyon başlattı. Polisin aramaları sonucu saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra savcılığa sevk edilen sanıklardan R.Ç. ve M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Müdürü Rıdvan Çatır’dan uyarı

Dicle Elektrik İl Müdürü Rıdvan Çatır, abonelerin daha kaliteli ve kesintisiz enerji alabilmesi için sadece Şırnak’ta 5 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarına dikkat çekti. Çatır, “Abonelerimize daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi vermek için çalışan ekiplerimize yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Oluşturduğumuz 3K bölgelerinde yeraltına aldığımız kablolar kaçak kullanım için tahrip ediliyor. Bunu yapanlar aynı zamanda kamu malına zarar verme suçunu işliyor. Ayrıca tahrip edilen kablolardan elektrik akımının toprağa geçmesi sebebiyle üçüncü şahıslara zarar verme riski var. Sokaktaki vatandaş da bizim ekiplerimiz de bu nedenle tehdit altında. Bu kişileri, herkes için can ve mal güvenliği açısından ciddi bir sorun haline gelen kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyorum.” diye konuştu.

Bu haber 3481 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.