Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Türkiye’nin İlk Elektrikli Hafif Kamyon Satışı Otokar’dan

Güncelleme :10.09.2024

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ticaretin yükünü hafifleten ATLAS kamyon ailesinin yeni üyesi, yüzde 100 elektrikli e-ATLAS’ın ilk satışını gerçekleştirdi. Bu satışla Otokar, Türkiye’de ilk elektrikli hafif kamyon satışına da imza atmış oldu. Daha sessiz trafik, daha temiz bir çevre ve daha yüksek verimlilik için geliştirilen Elektrikli Atlas, Standart Katı Atık şirketinin filosunda çöp toplama kamyonu olarak hizmet verecek. 

Türkiye'nin öncü ticari araç üreticisi Otokar, ATLAS kamyon ailesinin yüzde 100 elektrikli yeni üyesi e-ATLAS’ın ilk satışını yaptı. Otokar, bu satışla Türkiye’deki ilk elektrikli hafif kamyon satışını da gerçekleştirmiş oldu. Otokar e-Atlas’ın ilk müşterisi Standart Katı Atık oldu. Hidromak tesislerinde gerçekleşen teslimat törenine, Standart Katı Atık firmasından Aydın Balkar, Otokar Bayisi Gaziantepli Kardeşler Genel Müdür Yardımcısı Aykut Uçar, Satış Müdürü Gökhan Aytemiz, Otokar Kamyon Satış Müdürü Emre Sarp, Yurt İçi Kamyon Satış Lideri Ümit Şangüder ve Kamyon Bölge Satış Yöneticisi İbrahim Gül katıldı. e-ATLAS, Standart Katı Atık filosunda, yoğun insan trafiğinin olduğu dar sokaklarda çöp toplama aracı olarak görev alacak. 

Sektörde 20 yıla yakın süredir alternatif yakıtlı araçlar alanında önemli başarılara imza attıklarını vurgulayan Otokar Ticari Araçlar Lideri Kerem Erman, “Kamyon ürün ailemize eklediğimiz ve aynı zamanda ilk satışını gerçekleştirdiğimiz e-ATLAS ile başarı hikayemizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Türkiye’de satılan ilk elektrikli hafif kamyonun Otokar e-ATLAS olması bizim için ayrıca mutluluk verici. Otokar’ın elektrikli kamyon ailesi yeni modellerle önümüzdeki dönemde büyümeye devam edecek” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ÇEVRECİ HİZMET

Otokar’ın hafif kamyon segmentindeki başarısını yeni araçlarla pekiştirdiğini belirten Kerem Erman şöyle devam etti; "Otokar ATLAS ile 2013 yılında adım attığımız hafif kamyon segmentinde, sektörün öncelikli tercihleri arasında yer almayı başardık. Geçtiğimiz yıl satılan her beş hafif kamyondan biri ATLAS’tı. Şimdi ailenin yeni üyesi e-ATLAS, kentsel lojistik, ekspres teslimat, soğuk zincir taşımacılığı başta olmak üzere ticarete çevreci bir çözüm sunacak. Farklı sürüş modlarıyla işletmelere daha yüksek verimlilik sağlayacak olan e-ATLAS, sıfır emisyon ve sessiz sürüş özellikleriyle de şehir yaşamına katkı sağlayacak" açıklamasını yaptı.

SEKTÖRÜNÜN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahraman Atlas’tan ilham alan Otokar ATLAS, esnek yapısıyla her hizmete uyum sağlıyor. Zor koşullara dayanıklılığı ve yüksek performansıyla kullanıcılarının yükünü hafifleten ATLAS ailesinin yeni üyesi e-ATLAS, sıfır emisyon, sessiz sürüş, konfor ve güvenliği bir arada sunuyor. Şehir içi kullanıma uygun kompakt boyutlarıyla dar sokaklarda kolaylıkla manevra yapabilen e-ATLAS, 115 kW motor gücüne sahip. Araç, tam şarjla 200 kilometre menzil sunuyor.

Geniş sürücü kabini ve yüksek performanslı klimasıyla konfordan ödün vermeyen e-ATLAS, AEBS ve LDWS gibi güvenlik teknolojileri ve gelişmiş yardımcı fren sistemleriyle de üst düzey güvenlik sağlıyor. e-ATLAS, Cruise Control ve dijital gösterge paneli gibi modern özellikleri de üzerinde barındırıyor.

Bu haber 758 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Talay Logistics Elektrikli Çekici Filosunu Habaş’ın Yerlileri İle Güçlendirdi... 03.05.2025
BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi... 03.05.2025
Toyota Avrupa Pazarında Yüksek Satışlarıyla Parlamaya Devam Etti... 03.05.2025
Karsan’dan Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi’ne Tam Destek! ... 03.05.2025
Enerji Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak... 03.05.2025
Kimya Sektörünün İhracatı 4 Ayda 10 Milyar Doları Aştı... 03.05.2025
Alman Enerjisine Sahip Opel Modellerinde Sıfır Faizli Finansman Olanakları!... 03.05.2025
Suriye'den Türkiye'ye enerji alanında yatırım çağrısı... 03.05.2025
EPDK, Petrol Ofisi AŞ'nin Konyaaltı’ndaki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişikliğe gitti... 03.05.2025
Bakan Bayraktar, "enerjide merkez ülke" olan bir Türkiye hedeflediklerini açıkladı... 03.05.2025
İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi... 03.05.2025
Shell'in ilk çeyrek karı % 28 düşüşle piyasa beklentilerinin üzerinde geldi... 03.05.2025
Anadolu Isuzu Suudi Arabistan pazarında... 03.05.2025
Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü... 03.05.2025
Mercedes-Benz’den Mayıs ayı kampanyaları... 03.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.