Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Talay Logistics Küresel Lojistik Devi Hellmann İle İş Birliği Yaptı

Güncelleme :19.09.2024

 Talay Logistics, dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Hellmann Worldwide Logistics ile Avrupa-Türkiye taşımalarına ilişkin iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş birliği kapsamında Avrupa’nın kritik noktalarında depo yatırımları yapılacak ve blok tren bağlantıları oluşturulacak.

Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımaların organize edileceği iş birliği kapsamında ilk olarak, Osnabrück ve Augsburg'da iki konteyner deposu kuruldu. 

Talay Logistics CEO’su Onur Talay, yapılan iş birliğinin Türkiye lojistik sektörü için öncü bir atılım olacağını, Türkiye-Avrupa arasındaki taşımalarda verimliliği daha da artıracaklarını belirtti. Avrupa içerisinde açılacak yeni depolar ve yeni blok tren bağlantıları ile hizmet çeşitliliği sağlayacaklarını dile getiren Talay, bu noktada Hellmann WWL’nin 150 yıllık deneyiminden en iyi şekilde yararlanacaklarını ifade etti. 

Almanya’daki iki konteyner deposunun kritik merkezler olarak hizmet vereceğini vurgulayan Talay, böylece Avrupa genelinde daha hızlı ve güvenli taşımacılık yapabileceklerini söyledi. 

 “70.000 taşıma ile çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz”

Onur Talay, Ro-Ro ile yılda yaklaşık 70.000 taşıma operasyonu gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, “Türkiye’den Ro-Ro ile önce Trieste’ye ulaşıyoruz. Daha sonra Avusturya'daki Wels ve Almanya'daki Duisburg, Köln ve Münih gibi önemli ticaret ve üretim merkezlerine giden blok trenlere aktarma yapıyoruz. Böylece yılda ortalama 2.000 ton CO₂ emisyonu tasarrufu sağlayarak çevresel sürdürülebilirliğe de önemli ölçüde katkıda bulunuyoruz.” diye konuştu.

“Avrupa-Türkiye arasındaki taşıma hacmimizi artıracağız”

Hâlihazırda Avrupa’da farklı ülkelerde güçlü bir yapılanmaları olduğunu vurgulayan Talay, bu ülkelerde iştirak şirketleri kapsamında araç ve ekipmanlara sahip olduklarına dikkati çekti. Talay, şunları da kaydetti: 

“Hellmann WWL’nin gücünü, Avrupa’daki mevcudiyetimiz kapsamında da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Avrupa-Türkiye arasındaki taşıma hacmimizi artıracağız. Karşılıklı fayda ile Türkiye’nin Avrupa ile ticaretine katkıda bulunacağız. Bulgaristan, İtalya, Almanya, Polonya, Fransa, Litvanya ve Romanya’da bulunan şirketlerimizin gücünü daha da artıracağız.” 

 150 yılı aşkın tecrübe, 12 bin çalışan 

Dünya çapında 57 ülkede 243 ofis ve 12 bin 200’den fazla çalışanıyla hizmet veren Hellmann WWL’nin, sektörde 150 yılı aşan tecrübesi bulunuyor. Hellmann, geçen yıl 20 milyon taşıma sayısına ve 3,5 milyar euroluk ciroya ulaştı.

Bu haber 2712 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.