Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti

Güncelleme :26.09.2024

 Akkuyu NGS projesinde yer alan yetkililerle bir araya gelen Aleksey Likhachev başkanlığındaki heyet, kompleksin ana tesislerindeki çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Likhachev başkanlığındaki heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasına çalışma ziyaretinde bulundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akkuyu NGS projesinde yer alan yetkililerle bir araya gelen Likhachev, 1'inci ünitedeki devreye alma kompleksinin ana tesislerindeki çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin devreye alınması için yapılan hazırlıkların son aşamasında olduklarını ifade ederek, AA'nın aktardığına göre şunları kaydetti:

"Akkuyu NGS'nin ilk ünitesinin devreye alınması için yapılan hazırlıkların son aşamasındayız, dolayısıyla sahadaki çalışmalar mümkün olduğunca aktif şekilde yürütülüyor. Güç ünitesinin tüm sistemleri ve parçaları kademeli olarak çalışmaya hazır duruma getiriliyor ve tasarım parametrelerine uygunlukları titizlikle kontrol ediliyor. Yıl sonuna kadar, türbin binasındaki önemli operasyonlardan biri olan türbin ünitesinin çark cihazına yerleştirilmesi gerçekleştirilecek. Bu, türbin kurulumundaki son aşamayı teşkil ediyor, böylelikle türbin ünitesi ve tüm yardımcı sistemler test için hazır hale gelmiş olacak. Devreye alma işlemine hazırlanmak, tüm proje ekibinin maksimum katılımını gerektiriyor. Bununla birlikte Rosatom, NGS'lerin hem inşasında hem de işletilmesinde güvenliği her zaman ön planda tutmaktadır. Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşası da bunun bir göstergesidir."

Bu haber 2470 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.