Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Kosova’da enerji kurumu çalışanları maaş artışı talebiyle gösteri düzenlendi

Güncelleme :24.10.2024

Kosova Enerji Kurumu (KEK) çalışanları, ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle şirketin başkent Priştine’deki genel merkezi önünde gösteri düzenledi. 

Kosova Enerji Kurumu (KEK) çalışanları, ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle şirketin başkent Priştine’deki genel merkezi önünde gösteri düzenledi.

“Yönetim iş yasasına saygı duy”, “Maaş zammı istiyoruz, hayatı biz de seviyoruz”, “İşçi iş yerinde risk altında ama risk payı ödenmiyor” yazılı pankartlar açan ve baret takıp madenci üniforması giyen yüzlerce işçi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Yeni KEK Sendikası Başkanı Nexhat Llumnica, burada yaptığı konuşmada, şirket yönetiminden, iş yerinde karşılaştıkları tehlikeler için risk primi ödenmesini ve hafta sonu vardiyaları için ek ödeme yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

KEK yönetiminin iş yasasında öngörüldüğü halde hiçbir zaman risk değerlendirmesi yapmadığını belirten Llumnica, “Ortalama olarak yılda 30 KEK çalışanı hayatını kaybediyor. KEK’te olduğu kadar ne Kosova ne de Avrupa’da çalışanların daha fazla risk altında olduğu bir yer yok.” dedi.

“KEK çalışanlarının maaşlarının yüksek olduğunu düşünenlerden, çocuklarını KEK’e çalışmaya getirmelerini isterdim.” diyen Llumnica, talepleri karşılanıncaya kadar gösterilere devam edeceklerini söyledi.

Gösteri sırasında polisin, KEK Genel Merkezi çevresinde güvenlik önlemi aldığı görüldü. Yaklaşık 1 saat süren gösteri, olaysız sona erdi.

Kosova devlet şirketi KEK, ülkede tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 90’ını, işlettiği termoelektrik santrallerinde üretiyor. KEK aynı zamanda, santrallerde kullanılan kömürlerin madenlerden çıkarılmasını da sağlıyor.

Bu haber 2358 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.