Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Tırsan ve Sektör Liderleri Avrupa Elektrikli Treyler çözümlerindeki son gelişmeleri tanıttı

Güncelleme :15.11.2024

Tırsan, 17-22 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarına katılarak sürdürülebilir taşımacılığa yönelik elektrifikasyon ürün gamını sergiledi

Tırsan, 17-22 Eylül tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarına katılarak sürdürülebilir taşımacılığa yönelik elektrifikasyon ürün gamını sergiledi. Fuarda sergilediği elektrikli perdeli tenteli aracıyla birlikte sektör liderlerine son gelişmeleri aktardı. Tırsan’ın elektrikli frigo modeli ise 20-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Logitrans Fuarı’nda Türkiye’deki paydaşlara tanıtılacak ve standart ürün olarak sunulmaya başlanacak.

18 Eylül’de, bünyesindeki Kässbohrer’in ev sahipliğinde gerçekleşen "Gelecek Perspektifi: Elektrifikasyon ve Intermodal" başlıklı oturumda sektör liderleriyle bir araya gelen Tırsan, sürdürülebilir taşımacılık çözümlerine yönelik çalışmalarını Kässbohrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken'in sunumuyla tanıttı. Oturumda, Almanya’dan ZF ve BPW, Hollanda’dan Ewals Cargo Care, Lüksemburg’dan CFL ve TAPA’dan temsilciler, elektrifikasyon sürecinin başarısında Avrupa Komisyonu ile ulusal araç ve yol otoritelerinin önemine dikkat çekti. 

ZEFES Projesi ve Tırsan’ın Elektrifikasyon Çözümleri 

Kässbohrer’in de üyesi olduğu, AB destekli ZEFES projesinin koordinatörü Ben Kraaijenhagen, sıfır emisyonlu araçların uzun mesafeli taşımacılıkta kullanımını hedefleyen projeyi anlattı. Kraaijenhagen, bu projenin Avrupa'nın Fit for 55 çerçevesinde 2030’a kadar %55 emisyon azaltımı ve 2050’de CO2 nötr kıta olma hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.

Kässbohrer standında tanıtılan yeni E-Reefer treyler ve ZF TrailTrax teknolojisi ile donatılmış elektrikli tenteli treyler ile Tırsan’ın sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi çözümlerini sergilendi. İffet Türken, Tırsan’ın Adapazarı Mega kampüsünde üretimde kullanılan elektriğin %92’sinin çatı güneş enerjisi santralinden sağlandığını vurgularken, “Taşımacılıkta sürdürülebilirlik, tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle sağlanabilir,” dedi.

Yakıt Tasarrufu Çözümleri ve İntermodal Taşımacılık

ZF temsilcisi Dr. Bernd Meurer, Kässbohrer standında sergilenen, elektri perdeli tentelinin ana güç kaynağı fren sırasında enerji geri kazanımı sağlayan AxTrax 2 e-aks ve batarya sistemiyle donatılmış TrailTrax teknolojisinin gelişiminde yasal düzenlemelerin önemine dikkat çekti. BPW temsilcisi Daniel Twilling-Birkholz ise, Kässbohrer elektrik Frigo’nun ana güç kaynağı BPW’nin ePower teknolojisiyle yıllık 4000 litre yakıt tasarrufu ve 10 ton CO₂ azaltımı sağladıklarını belirtti.

Ewals Cargo Care’den Peter Bouten, sıfır emisyon hedeflerine ulaşmada intermodal taşımacılığın gerekliliğini vurgularken, CFL temsilcisi Marc Valette, demiryolu vagonlarında treyler şarjı konusunun önemine değindi. Her iki temsilci de, Avrupa'nın mevcut intermodal rotalarının elektrifikasyon süreçlerinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sıfır Emisyon Taşımacılıkta Güvenlik ve Yük Güvencesi

TAPA temsilcisi Markus Prinz, elektrikli araçların güvenli park alanlarına olan ihtiyacı artıracağını ve AB’nin bu konuda daha fazla destek sağlaması gerektiğini ifade etti. Ben Kraaijenhagen ise yasal düzenlemelerin sıfır emisyonlu treylerlerin yaygınlaşmasını destekleyeceğine vurgu yaptı. ZEFES projesi, sıfır emisyonlu araçların intermodal olanaklar dahilinde güvenli ve sürdürülebilir bir taşımacılık sağlamayı hedefliyor.

Bu haber 1626 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.