Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Eksim Enerji, Viranşehir GES ile 170 Bin Haneye Temiz Enerji Sağlayacak

Güncelleme :15.05.2025

 Eksim Enerji, Şanlıurfa Viranşehir Güneş Enerji Santrali (GES) projesindeki kurulu gücünü 102.6 MW’a yükseltti. Projenin ilk etabında 45 MW DC’lik kurulu gücü devreye aldığını duyuran şirket, ikinci etabı 2 ayda tamamlamayı başardı. Toplamda 191.6 MW DC kapasiteye ulaşması planlanan santral, tamamlandığında 170 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak temiz enerjiyi üretecek.

Yüzde yüz yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Eksim Enerji, Şanlıurfa Viranşehir GES projesinin ilk etabında 45 MW DC’lik kurulu gücü devreye almıştı. Şirketten yapılan son açıklamaya göre iki aylık süre içinde santralin kurulu gücü iki kattan fazla artırılarak 102.6 MW’a çıkarıldı. 

170 bin hanenin enerjisi Viranşehir GES’ten karşılanacak

Hızla devreye alınan ikinci faza ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eksim Enerji CEO’su Arkın Akbay, “Viranşehir santralimizde ilk paneli yerleştirdikten sadece iki ay sonra 102.6 MW kurulu güce ulaşmamız, projenin planlamasından uygulamasına kadar kaliteli mühendislik kabiliyetimizin, proje ve saha yönetimimizin tedarikçilerimiz ve Bakanlığımız, TEİAŞ, EPDK, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımızla yüksek seviyede koordinasyonunun en somut göstergesi oldu. Hedefimiz en kısa zamanda üçüncü etabımız olan 191.6 MW’lık tam kapasiteye ulaşıp 170 bin hanenin temiz enerji ihtiyacını tek noktadan karşılamak” ifadelerini kullandı. Akbay, Eksim Enerji’nin 2029’a kadar yurt içi ve yurt dışındaki projelerini devreye alarak 2.250 MW’ı aşan kurulu güce ulaşma hedefiyle hız kesmeden ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Kadın ve çocuklara özel sağlık kiti dağıtıldı

Gerçekleştirdiği yatırımla bölge halkının refahına da katkı sağlamayı ilke edinen Eksim Enerji,  işletmelerinin bulunduğu bölgelerde sunduğu istihdam olanaklarının yanı sıra özel sağlık taramalarını içeren sosyal sorumluluk odaklı çalışmalarını da yürütüyor. Bu kapsamda Viranşehir GES’in bulunduğu 117 kişilik nüfusa sahip Dereli Köyü’nde genel sağlık taraması hizmeti sağlayan şirket; kadın ve çocuklar için de özel sağlık kitinin paylaşımını gerçekleştirdi.

Bu haber 88 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor... 16.05.2025
Ayşe Dirik, Turcas ve Aksoy Holding’in Baş Hukuk Müşaviri (CLO) Olarak Atandı... 16.05.2025
Avrupa’nın En Kapsamlı Mobilite Zirvesi Türkiye’de Düzenlendi!... 16.05.2025
CW Enerji’den Intersolar Europe’ta Güç Gösterisi... 16.05.2025
Toyota Hilux’ın En Sportif ve En Güçlü Versiyonu GR SPORT Türkiye’de... 16.05.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Servis Sözleşmesi Hizmeti Müşterilerine Sunduğu Avantajlarla Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor!... 16.05.2025
Anadolu Isuzu’dan Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne D-Max teslimatı ... 16.05.2025
DenizBank ve OPET’ten Üretici Kart Sahiplerine Akaryakıtta Sıfır Faiz Avantajı... 16.05.2025
WAT Mobilite, Sürdürülebilir Enerji Yolculuğuna YEK-G Sertifikasıyla Güç Kattı... 16.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.