Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Ayşe Dirik, Turcas ve Aksoy Holding’in Baş Hukuk Müşaviri (CLO) Olarak Atandı

Güncelleme :16.05.2025

 5 Mayıs 2025 itibarıyla, Grup Şirketlerinin Baş Hukuk Müşaviri (Chief Legal Officer - CLO) görevine, ulusal ve uluslararası alanda kapsamlı deneyime sahip hukukçu Ayşe Dirik getirildi. 

Turcas Petrol A.Ş. ve bağlı ortaklıkları ile Aksoy Girişimcilik Enerji ve Turizm A.Ş. (Aksoy Holding), hukuk ve uyum yönetiminde stratejik vizyonunu güçlendirmek üzere önemli bir atama gerçekleştirdi. 5 Mayıs 2025 itibarıyla, Grup Şirketlerinin Baş Hukuk Müşaviri (Chief Legal Officer - CLO) görevine, ulusal ve uluslararası alanda kapsamlı deneyime sahip hukukçu Ayşe Dirik getirildi. 

 Ayşe Dirik, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını London School of Economics and Political Science (LSE)’da tamamladı. Meslek hayatına 2001 yılında Strasbourg, Fransa’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde başlayan Dirik; Salans Hukuk Bürosu ve Hergüner Bilgen Özeke Hukuk Bürosu gibi prestijli hukuk firmalarında görev yaptı. 2013-2024 yılları arasında Eczacıbaşı Holding’de hukuk danışmanı ve baş hukuk müşaviri; 2024 yılında ise Yıldız Holding’de CLO olarak çalıştı. 

 Ayşe Dirik’in liderliğinde, Grup Şirketleri hukuk fonksiyonunun; yasal uyum ve risk yönetiminin ötesine geçerek, iş stratejilerine yön veren ve sürdürülebilir değer yaratan güçlü yapısını daha da ileri taşıması hedefleniyor. 

Bu haber 758 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.