Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Fiba Yenilenebilir Enerji ve AÇEV Dünya Rüzgâr Günü’nde Hatay’da uçurtma festivali düzenledi

Güncelleme :16.06.2025

Fiba Yenilenebilir Enerji’nin desteğiyle AÇEV’in Hatay’daki Çocuk ve Aile Merkezi’nde buluşan çocuklar, sanatçı Zahit Mungan’ın eşliğinde rengarenk uçurtmalarla gökyüzünü boyadı.  

 Yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynakları ile Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Fiba Yenilenebilir Enerji, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğinde hayata geçirdiği “Rüzgâra Çevir” projesi kapsamında 15 Haziran Dünya Rüzgâr Günü’nde Hataylı çocukların ve ailelerinin katılımıyla uçurtma festivali düzenledi. AÇEV’in Hatay Defne’deki konteyner kentte bulunan Çocuk ve Aile Merkezi’nde uçurtma sanatçısı Zahit Mungan eşliğinde gerçekleştirilen festivalde, çocukların yaptığı rengarenk uçurtmalar gökyüzünde süzüldü. 

 Şirketin 12 rüzgâr enerjisi santrali arasında en yüksek kurulu güce sahip olanının Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunduğunu hatırlatan Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz şunları söyledi: “Fiba Yenilenebilir Enerji olarak, sürdürülebilir kalkınmanın, toplumsal gelişimle olan bağlantısını anlıyor, mevcut kaynakları gelecek nesillerin mutluluğu, sağlığı ve güvenliği için kullanıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde toplumun sosyal ve ekonomik refahına katkı sağlayacak toplumsal yatırımlar yapıyoruz. AÇEV ile hayata geçirdiğimiz Rüzgâra Çevir projesi kapsamında Hatay’daki konteyner kentlerde yaşayan çocuklar ve ebeveynlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Toplumsal kalkınmanın sağlanmasına yönelik hassasiyetimiz doğrultusunda gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için fayda yaratmaya devam ediyoruz.” 

 Yaşamın mucizevi yılları olarak nitelendirilen erken çocukluk döneminin gelişim üzerindeki önemine dikkat çeken AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise şöyle konuştu: “Sosyal ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle gelişimleri risk altında olan çocukları, hayata eşit bir başlangıç yapabilmeleri için bilimsel temelli eğitim programlarımızla destekliyoruz. Biliyoruz ki nitelikli okul öncesi bakım ve eğitim hizmetleri çocukların gelişimlerini desteklemenin yanı sıra çocuklar arasındaki sosyoekonomik farklılıkların ortadan kalkmasında da önemli rol oynar. Bu dönemde çocuğa yapılan yatırımlar ve bu konudaki erken müdahaleler uzun vadede hem sosyokültürel hem ekonomik kazanımlar yaratır. İhtiyaç sahibi çocukların gelişimini destekleyebilmek için Fiba Yenilenebilir Enerji ile birlikte geleceğe yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” 

Bu haber 492 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.