Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ, SUBÜ Öğrencilerini Teknik Eğitim Merkezinde Ağırladı

Güncelleme :18.06.2025

 Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), faaliyet bölgesindeki üniversitelerle olan iş birliklerini sürdürüyor.

Uygulamalı eğitim programlarıyla nitelikli istihdamı destekleyen Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), faaliyet bölgesindeki üniversitelerle olan iş birliklerini sürdürüyor. Sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmayı amaçlayan SEDAŞ, bu kapsamda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı’na bağlı 20 öğrenciyi, Sakarya’daki Teknik Eğitim Merkezi’nde misafir etti.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında öğrenciler, SEDAŞ’ın İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bağlı Teknik Eğitim yöneticileri tarafından karşılandı. Şirketin kurumsal yapısı, enerji dağıtım süreçleri, teknik altyapı sistemleri ve sektörel uygulamaları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Öğrenciler aynı zamanda teknik eğitim merkezindeki uygulamalı eğitim alanını gezerek, teorik bilgilerin sahada nasıl uygulandığını yakından gözlemleme imkânı buldu.

Ziyaret sırasında elektrik dağıtım sektöründe güvenlikten teknolojik dönüşüme kadar pek çok konuda detaylı bilgi paylaşımı yapılırken, öğrencilere enerji sektöründeki kariyer fırsatları hakkında da bilgiler verildi. SEDAŞ yetkilileri, teknik eğitimin yanı sıra gençlerin sektöre dair merak ettikleri soruları da yanıtlayarak etkileşimli bir ortam oluşturdu.

Bu tür uygulamalı eğitimlerle gençlerin sektörel farkındalıklarını artırmayı hedefleyen SEDAŞ, üniversitelerle yapılan iş birlikleri aracılığıyla mesleki gelişimi desteklemeye ve sektöre nitelikli çalışanlar kazandırmaya devam edileceğini açıkladı.

Bu haber 797 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.