Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

SOCAR Marine, Karbon Ticareti Faaliyetlerine Başladı

Güncelleme :04.08.2025

 SOCAR Marine, Avrupa Birliği’nin Emisyon Ticaret Sistemi kapsamında “carbon allowance” alım-satımına başladı. Şirket, gemi işletmecilerine, armatörlere, kiracılara karbon salım yükümlülüklerini yerine getirmeleri için çözüm sunuyor.

SOCAR Türkiye çatısı altında denizcilik sektörüne yönelik faaliyet gösteren SOCAR Marine, bugün güçlü tedarik altyapısı ve uluslararası iş birlikleriyle denizcilik sektörünün güvenilir çözüm ortağı olarak adından söz ettirmeye devam ediyor. SOCAR Marine, sürdürülebilir denizcilik faaliyetlerine yönelik yeni bir adım atarak Avrupa Birliği’nin denizcilik sektöründe başlattığı Emisyon Ticaret Sistemi (EU ETS) kapsamında karbon ticareti faaliyetlerine başladığını duyurdu. Şirket, bu yeni dönemde “carbon allowance” ihtiyacı duyan gemi işletmecilerine çözüm sunmayı hedefliyor.

Deniz taşımacılığının çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan bu sistemle birlikte, Avrupa limanlarına uğrayan gemilere karbon emisyon sınırları getirildi. Bu kapsamda, işletmelerin belirlenen sınırlar çerçevesinde “carbon allowance” edinmeleri gerekiyor.

“Carbon allowance” alım-satım işlemlerini gerçekleştirerek sektör oyuncularına, operasyonlarını kesintisiz sürdürebilmeleri için destek olan SOCAR Marine, yeni dönemde gerek karbon, gerek bioyakıtlar gerekse FuelEU kapsamında pooling hizmetleriyle de yenilikçi çözümler sunarak, sektördeki öncü konumunu pekiştirmeyi hedefliyor.

Bu haber 2876 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.