Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Dicle Elektrik’ten Mardin’e Nitelikli İnsan Kaynağı Yatırımı

Güncelleme :04.08.2025

 Dicle Elektrik, dağıtım sektöründe sürdürülebilir gelişime katkı sağlamak ve bölge gençlerine istihdam fırsatları sunmak amacıyla başlattığı “Enerjin İşin Olsun” projesini genişletmeye devam ediyor. Projenin yeni adımı Mardin’de atıldı. Artuklu Üniversitesi ile imzalanan protokolle birlikte üniversite-sanayi iş birliğinde önemli bir gelişme daha kaydedildi. 

Nitelikli insan kaynağına yatırım yapmayı sürdüren Dicle Elektrik, insan ve gelişim odaklı yaklaşımıyla bölge gençlerine yeni kapılar aralıyor. Bu kapsamda sektöre genç ve yetkin çalışanlar kazandırmak amacıyla hayata geçen “Enerjin İşin Olsun” projesi bütün hızıyla devam ediyor. Mardin Artuklu Üniversitesi ile imzalanan yeni protokol, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesine ve gençlerin mesleki gelişimine önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Söz konusu protokol ile üniversite öğrencileri, Dicle Elektrik’te bir yarıyıl boyunca iş yeri uygulamasına katılarak, eğitimlerini sahada pekiştirme imkânı bulacak.

 "Üniversite-Sanayi İş birliğini daha da güçlendirmekten mutluyuz"

Dicle Elektrik ile Artuklu Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol törenine, Dicle Elektrik İnsan Kaynakları Endüstriyel İlişkiler Müdürü Betül Güneş ve Artuklu Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferhat Kızılgeçi katıldı. Güneş, imza töreninde yaptığı konuşmada “Bölgemizdeki lider üniversitelerle kurduğumuz bu iş birlikleri sayesinde gençlerimize sektörel deneyim kazandırıyor, onların kariyer yolculuklarına katkı sağlıyoruz. Artuklu Üniversitesi ile attığımız bu adım bizi daha da güçlü kılıyor” dedi. Prof. Dr. Kızılgeçi ise protokolün öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve istihdam olanaklarına önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

 "Gençlerimizin enerjisini sektörümüze entegre ediyoruz"

Projenin detaylarına da değinen Güneş, öğrencilere Dicle Elektrik bünyesinde staj imkânı sunduklarını, başarılı adayların ise istihdam edildiğini söyledi. Güneş, “Gençlerimizin potansiyelini keşfetmelerine, pratik deneyim kazanmalarına ve kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmalarına destek oluyoruz. Bu yaklaşım, kurumumuzun sosyal sorumluluk ve istihdam vizyonunun temel taşlarından biri. “Enerjin İşin Olsun” projesiyle gençlerin enerjisini sektörümüze entegre ederken onları geleceğe birlikte hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Proje kapsamında daha önce Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi ve Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi ile de işbirliği protokolleri imzalanmıştı. 

Bu haber 4788 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.