Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali kurulumu tamamlandı

Güncelleme :18.08.2025

 TAV Havalimanları, Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını tamamladı. Toplam 6,65 MW kurulu güce sahip santralin yılda yaklaşık 10 milyon kWh elektrik üretmesi öngörülüyor. Bu üretim, yaklaşık 3 bin hanenin yıllık enerji tüketimine denk geliyor.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası  TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali (GES) yatırımı tamamlandı. Havalimanının otopark alanında hayata geçirilen projede, Topcon teknolojisine sahip 11 bin 252 panel kullanıldı. Sistemin devreye alınmasıyla yılda  4 bin 138 ton karbon emisyonunun önlenmesi bekleniyor. Bu miktar, yaklaşık 200 bin ağacın bir yılda tuttuğu karbonu dengeleyecek seviyede. Proje aynı zamanda, Türkiye’nin en büyük güneş enerjili otopark sistemi olma özelliğini taşıyor.

Milas-Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu, “TAV Havalimanları olarak operasyonlarımızın çevresel etkilerini en aza indirmek amacıyla uzun vadeli bir strateji izliyoruz. 2030 yılına kadar tüm havalimanlarımızda karbon nötr, en geç 2050 yılına kadar ise net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programına dahil olan Milas-Bodrum Havalimanı’ndaki GES projesiyle bu hedef doğrultusunda önemli bir adımı daha tamamlamış olduk. Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla hem çevresel etkileri azaltmayı hem de sektörde bu dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

GES kurulumu kapsamında otopark altyapısında da çeşitli iyileştirmeler gerçekleştirildi. Panel altlarına entegre edilen aydınlatma ve kamera sistemleriyle güvenlik artırıldı; yürüyüş yolları, yönlendirme levhaları ve engelli otoparklarına yönelik düzenlemelerle erişilebilirlik geliştirildi. Bu çalışmalarla, yolcu deneyiminin daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi hedeflendi.

Bu haber 209 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.