Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Petlas En Gelişmiş Savunma Sanayi Ürün Gamıyla Teknofest İstanbul’dan Geçti!

Güncelleme :21.09.2025

 Türkiye lastik sektörünün lider markası Petlas, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul’a kapsamlı bir katılım gerçekleştirdi. Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen festivalde savunma sanayiine yönelik geniş ürün gamıyla yer alan Petlas, yeni nesil hava ve kara araçlarının en önemli lastik sağlayıcısı olarak öne çıktı. Çok başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktıklarını söyleyen Petlas Kamu İhale Satış Müdürü Ümit Berber, “TEKNOFEST Türkiye için olduğu kadar bizler için de çok önemli bir festival haline geldi. Yenilikçi teknolojilerimizle savunma sanayi için ürettiğimiz yüksek kaliteli lastiklerimizle, dünyanın gündemindeki insanlı-insansız hava ve kara araçlarımıza güç katmaya devam ediyoruz” dedi.

Yenilikçi teknolojiler ve sürdürülebilir çözümlerle güvenli yolculuğun öncüsü olma vizyonuyla sektörün geleceğine yön veren Petlas, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’a kapsamlı bir katılım gerçekleştirdi. Bu kapsamda Petlas, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te savunma sanayi alanındaki geniş ürün yelpazesiyle katılım sağladı.

120’den fazla ülkeye ihracat yapıyor!

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altında üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği ve üretim alanı olarak en büyük lastik fabrikası olan Petlas, havacılıktan lojistik sektörüne, savunma sanayisinden otomotive kadar 3 bin 500’den fazla ürünü, 1000’den fazla satış noktası ve 4 bin 500’den fazla istihdamı ile Türkiye’nin güçlü markaları arasında yer alıyor. TEKNOFEST İstanbul’da en yeni ürün gamını katılımcıların beğenisine sunan şirket, festivalin en dikkat çekici markalarından biri olarak öne çıktı. Petlas’ın motorlu taşıt lastikleri üretmek üzere 1976 yılında kurulduğunu söyleyen Petlas Kamu İhale Satış Müdürü Ümit Berber, “Şirketimiz 2005 yılından bu yana AKO Grup bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 120’den fazla ülkeye ihracatı ile de uzun yıllardır Türkiye’nin en çok ülkeye ihracat yapan markası olmaya devam ediyoruz. Çok başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktık. TEKNOFEST Türkiye için olduğu kadar bizler için de çok önemli bir festival haline geldi. Yenilikçi teknolojilerimizle savunma sanayi için ürettiğimiz yüksek kaliteli lastiklerimizle, dünyanın gündemindeki insanlı-insansız hava ve kara araçlarımıza güç katmaya devam ediyoruz” dedi. 

22 farklı lastiği kendi know-how’ımızla üretiyoruz!

Geliştirdikleri savunma ürünleriyle aynı zamanda bu alandaki ithalatın da önüne geçmeye katkı sağladıklarını vurgulayan Ümit Berber, “2024’te başlattığımız ve 2025’te Stratejik İş Birliği Anlaşması kapsamında sürdürdüğümüz çalışmalarla, 7 farklı insanlı platform uçağın lastiklerini geliştirmek ve üretmek için yatırımlarımızı yaptık. 2027 yılı itibarıyla bu kritik platformların lastiklerini yerli ve milli olarak ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Kısa bir süre önce de sivil ve askeri havacılık uçakları ve tüm platform lastiklerinin ürün onayını kapsayan ‘Uluslararası Akredite Test Merkezi’ unvanını almaya hak kazandık. Bu doğrultuda, TUSAŞ ve TÜRKAK tarafından layık görüldüğümüz Ulusal Akreditasyon sertifikası ile Türkiye’de bir ilke imza attık” diye konuştu. Yeni nesil savunma sanayi ürünü hava ve kara araçlarının lastik testlerinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırdıklarını ifade eden Ümit Berber, şöyle devam etti: “Ülkemizin son dönem savunma sanayi havacılık alanında geliştirdiği milli hava araçları projeleri ve Türkiye’nin kullanımında olan F-16, F-4, F-5 uçak modelleri, yerli olarak geliştirilen KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, Bayraktar Kızılelma, TB2, Akıncı, Atak II, Gökbey gibi hava araçlarının da dahil olduğu 15 farklı platformundaki 22 farklı lastiği kendi know-how’ımızla (bilgi birikimi) üretiyoruz. Bu lastiklerin uçak altında kullanımları için gereken sertifikalandırmayı da bu akreditasyonla sağlayabilir hale geldik. Böylece hava araçlarının hem lastiklerinde hem de uluslararası onay iradesinde dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. Ayrıca BMC Tulga ve FNSS PARS 4×4 STA ile ÖMTTZA 6×6, 8×8 zırhlı araçlar için de özel nitelikli lastikler üretiyoruz.”

Bu haber 1570 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.