Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OPET, orman yangınlarına karşı çöp seferberliğini şimdi de Bursa’ya taşıdı: “Yaşam İçin Çöpe Sahip Çık”

Güncelleme :21.09.2025

 Orman yangınlarından etkilenen köylerde rehabilitasyon çalışmalarıyla başlayan OPET’in “Doğaya Saygı Projesi”, çöp toplama seferberliğiyle tüm Türkiye’ye yayılmaya devam ediyor. Muğla ve Çanakkale’nin ardından Bursa’daki çöp toplama etkinliğine katılan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Doğaya Saygı Projemiz, sadece bir çevre hareketi değil, aynı zamanda geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımızın korunması adına bir sorumluluk çağrısı” dedi.

 OPET’in, 2021 yılında Ege’de yaşanan büyük orman yangınlarının ardından toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Doğaya Saygı Projesi” kapsamında hayata geçirilen “Çöp Toplama Seferberliği”, Muğla ve Çanakkale’den sonra bu kez Bursa’da yapıldı. 19 Eylül Cuma günü, Bursa Demirci Devlet Ormanı’ndaki çöp toplama etkinliği, OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, Bursa Çalı Orman İşletme Şefi Serdar Yavuz, OPET çalışanları, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, gönüllüler, yerel yönetim temsilcileri ve çevre gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

“Doğaya Saygı Duy, Çöpe Sahip Çık”, “Yaşam İçin Çöpe Sahip Çık” sloganlarıyla, çöpün orman yangınlarındaki rolünü hatırlatmayı, doğaya verdiği zararı görünür kılmayı ve bu davranış biçimlerinde kalıcı bir değişim yaratarak yaşamı korumayı hedefleyen OPET, bu etkinlikle geçtiğimiz aylarda yaşanan yangınlardan çok büyük ölçüde etkilenen Bursa’ya da dikkatleri çekti.

 “ORMANLARIMIZIN KORUNMASINA YÖNELİK KALICI ADIMLAR ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, burada yaptığı konuşmada “Doğaya Saygı Projemiz, sadece bir çevre hareketi değil, aynı zamanda geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımızın korunması adına bir sorumluluk çağrısı. Türkiye genelini kapsayan çöp toplama seferberliği ile hem toplumun bilinçlenmesine katkıda bulunmayı, hem de doğayı temiz tutma alışkanlığını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bursa’da bugün gösterilen duyarlılık bizler için çok kıymetli. Katkı sunan tüm gönüllülere teşekkür ederim. Orman yangınlarına karşı toplumsal bir farkındalık oluşturmak için çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Bir yandan çöp toplama seferberliğini Türkiye’de geleneksel hale getirirken, diğer yandan ağaç dikme, kuru ot ve örtü temizliği gibi uygulamalarla ormanlarımızın korunmasına yönelik kalıcı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Kasım ayında İzmir’de, 2026 yılında Mart ayında ise yine Bursa’mıza gelerek OPET Ormanı oluşturmak üzere ağaç dikeceğiz. Hedefimiz, sadece bugünü değil, yarını da koruyacak kalıcı bir çevre bilinci oluşturmak” dedi. 

 “YANGINLAR ÖNLENMESİNE KATKI SUNACAK BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Doğaya Saygı Projesi’nin yangınlardan olumsuz etkilenen köylerin kalkınmasına destek olmak üzere başlatıldığını anımsatan OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade de, “Bu yıl ülkemizin pek çok yerinde yaşanan orman yangınları gerçek anlamda hepimizin ciğerini yaktı. Ormanlarımız zarar görmeden, yangınlar yaşanmadan önlem almanın ve toplumsal duyarlılığı artırmanın ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gördük. Bu amaçla yangınların önlenmesine katkı sunacak kalıcı bir farkındalık oluşturmak üzere harekete geçtik. Çöp toplama seferberliğiyle, bireylerin günlük davranışlarına dokunarak basit gibi görünen ama büyük sonuçlar doğuran alışkanlıklar oluşturmayı hedefliyoruz. Hep birlikte hareket ederek doğamızı koruyabileceğimize, ormanlarımızı gelecek kuşaklara sağlıklı şekilde aktarabileceğimize inanıyoruz. OPET olarak biz, yalnızca bir enerji şirketi değil; aynı zamanda doğanın, yaşamın ve geleceğin sorumluluğunu üstlenen bir toplumsal paydaş olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

 TONLARCA ÇÖP DOĞADAN TEMİZLENDİ

OPET’in ilk olarak 15 Ağustos 2025 tarihinde Türkiye genelinde başlattığı “Çöp Toplama Seferberliği” kapsamında bugüne kadar tonlarca çöp doğadan temizlendi. Proje, çevre temizliğini yalnızca bir gönüllülük faaliyeti değil, doğrudan yaşamı koruma mücadelesi olarak tanımlıyor. 

2021 yılında Ege’deki orman yangınları sonrasında başlattığı Doğaya Saygı Projesi’ni “rehabilitasyon, çöp toplama seferberliği, ağaç dikme ile kuru ot ve örtü temizliğinden” oluşan yeni adımlarla ulusal bir harekete dönüştüren OPET, Ekim 2025’te bu yıl yangınlardan ağır zarar gören İzmir’de ardından Mart 2026’da Bursa’da OPET Ormanları oluşturmak üçere, kapsamlı bir ağaç dikme faaliyeti gerçekleştirecek. Haziran 2026’da ise yangın riski yüksek bölgelerde “kuru ot ve örtü temizliği” yapılarak, böylece hem doğal yaşam alanlarının güvenliği artırılırken hem de yangın risklerinin en aza indirilmesi için toplumsal bir bilinç oluşturulmasına katkı sunulacak. 

OPET tüm Türkiye’yi seferberliğe dahil olmaya, çöpe duyarsız kalmamaya davet ediyor. Çöple savaşırken fotoğraflarınızı #yaşamiçinçöpesahipçık etiketiyle paylaşmaya çağırıyor.

 #yaşamiçinçöpesahipçık

#doğayasaygıduyçöpesahipçık

#yapsayapsaopetyapar 

Bu haber 1086 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.