Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Cenevre’de en iyilerin tercihi yine Pireli oldu!

Güncelleme :04.03.2014

 Bu yıl 84’üncüsü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda, otomobil severlerin merakla beklediği Ferrari California T, Lamborghini Huracan ve MacLaren 650 S modelleri Pirelli lastikler ile sahne alıyor. Ayrıca, Audi, BMW, Jaguar ve Mercedes’in en son modellerinde de Pirelli PZero ve Cinturato lastikleri tercih ediliyor.

 Dünyanın en önemli otomobil fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda, yine otomotiv endüstrisinin en yeni modelleri görücüye çıkıyor. Son model otomobillerde, teknik ve tasarım özelliklerinin yanında aracın performansını ve güvenliğini doğrudan etkileyen lastikler de dikkat çekiyor. 

  Premium lastik sektörünün lideri Pirelli, Cenevre’de yine en iyilerin tercihi oldu. Pirelli’nin siparişe özel teknolojiler ile her bir marka için özel olarak geliştirilen P Zero ve Cinturato lastikleri, fuarın en gözde modelleri olan Ferrari California T, Lamborghini Huracàn ve McLaren 650S tarafından tercih edildi.  

 Fuarda ilk kez görücüye çıkan Audi TT, Audi S1 ve S3 Cabriolet, yeni nesil BMW X5, Mercedes C sınıfı ve S 600 ile Jaguar XFR, F Type ve XJR’da da Pirelli lastikleri kullanıldı. 

 Pirelli’nin son teknolojisiyle üretilen PZero, Cenevre’deki homologasyonlarıyla birlikte, 2007’den bu yana 380 homologasyon alarak yeni bir rekora da imza attı. Bu, Pirelli mühendislerinin PZero’lar için 380 farklı versiyon tasarladıkları ve geliştirdikleri anlamına geliyor.  Pireli bünyesinde rekor sayıda homologasyon alan bir diğer lastik ise 5 yıllık ömrü boyunca 170 homologasyon elde eden Cinturato P7 oldu.  

 Huracan’ da PZero etkisi!

 Lamborghini’nin en son süper otomobili Huracan için tasarlanan yeni PZero, 0’dan 100 kilometreye 3,2 saniyede çıkabilen aracın performansına kusursuz biçimde yanıt veriyor. Ait oldukları markayı belirtmek amacıyla yanaklarında ayırt edici bir L harfi taşıyan bu özel          PZero lastiklerinin geliştirilmesinde Formula 1 ile aynı simülasyon teknolojisi kullanıldı. Ayrıca, motorsporlarından elde edilen bileşenlerin kullanılması sayesinde yol tutuşu bir önceki nesil  PZero ile karşılaştırıldığında yüzde 7 artırıldı. Pirelli ve Lamborghini mühendislerinin yakın işbirliğinde geniş sırt blokları ve asimetrik tasarımı spor sürüşte optimum denge sağlanırken, yeni bileşenlerin kullanımı sayesinde fren mesafesi de yüzde 5 azaltıldı. 

 Ferrari California T’ye özel iki versiyon

 Cenevre Otomobil Fuarı’nın en çok beklenen otomobillerden biri olan Ferrari California T orijinal ekipman olarak Pirelli PZero lastikleri ile donatıldı. Yanaklarında ‘F01’ işaretleri ile ayırt edilen yeni lastikler 19 ve 20 inçlik ölçülerde satışa sunuluyor. Lastiklerdeki bir başka öncelik de, Ferrari’nin konfor ve sportif deneyimden taviz vermeden California’nın teknik özelliklerine ve yeni amortisörlere uyum sağlaması için geliştirilen lastik yapısıydı. Yeni direksiyon sistemi ile lastikler arasındaki kusursuz etkileşim, PZero’nun en fazla 34 metrelik bir fren mesafesine katkıda bulunduğu, bilhassa yol üzerinde daha tepkisel bir sürüş sağlanmasına yardımcı oldu.

 MacLaren 650 s için özel kış lastiği de üretildi

 Pirelli ile MacLaren Otomotiv arasındaki teknik ortaklık yeni Maclaren 650s ile yeni bir adım daha attı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya sahnesine çıkan yeni McLaren 650S, üstün teknolojili Pirelli lastikleri ile donatıldı. Yeni McLaren 650s önde 235/35R19 arkada 305/30R20 ölçülü Pirelli P Zero Corsa lastiklerini kullanıyor. PZero Corsa Asimetrik lastikler “MC1” işareti ile özel olarak yeni 650s’in karakteristik özelliklerine uymak için geliştirildi. 

 Asimetrik ön lastiklerin profili Mclaren 650’s’in aerodinamik performansını optimize ederken, lastik yanaklarındaki yeni tasarım lastiklerin sürüklenme kat sayısını yüzde beş oranında artırdı. Böylece, ıslak zeminde sürüş ve yol tutuşundan ödün vermeden yakıt tüketiminin azaltılması sağlandı. 

 Yeni 650S lastikleri için kullanılan bileşenler de son teknoloji ürünü ve Pirelli’nin Formula 1 deneyiminden ve diğer motorsporları çalışmalarından elde edildi. Pirelli ek olarak 650S için, kış aylarında orijinal ekipman olarak tedarik edilmesi için Pirelli Winter Sottozero 3 lastiklerini geliştirdi. 

Bu haber 3940 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.