Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Karsan Pazarlama A.Ş., Hyundaı’nin Yeni Hafif Ticari Serisinin Münhasır Türkiye Distribütörü Oldu

Güncelleme :20.05.2014

Hyundai Motor Company’nin (HMC) geliştirmekte olduğu ağırlığı 3.5 ton ila 5 ton arasında değişen yeni hafif ticari araç serisinin üretimini üstlenen Karsan Otomotiv Sanayii A.Ş.’nin ardından, münhasır Türkiye distribütörlüğünü de Karsan Pazarlama A.Ş. üstlendi.

27 Kasım 2012’de imzalanan anlaşmayla Hyundai Motor Company (HMC)’nin ağırlığı 3.5 ton ila 5 ton arasında değişen yeni hafif ticari araç serisinin üretimini üstlenen Karsan Otomotiv Sanayii’nden sonra ürünlerin münhasır Türkiye distribütörlüğünü de Karsan Pazarlama A.Ş. üstlendi. Distribütörlük anlaşması 20 Mayıs 2014 Salı günü Istanbul Swissotel’de yapılan törende, Karsan Pazarlama A.Ş. adına Murahhas Aza Murat Selek ve Genel Müdür Vançın Kitapçı ile HMC Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı Byung Tae YEA ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jong Moo KIM tarafından imzalandı. İmzalanan distribütörlük anlaşmasıyla birlikte Karsan Pazarlama A.Ş., Karsan Otomotiv Sanayii A.Ş.’nin, HMC için üreteceği hafif ticari araçların Türkiye’de satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerini münsahır olarak üstlenmiş oldu.

 Karsan Otomotiv Sanayii, 2012 yılında imzalanan anlaşma kapsamında, HMC tarafından geliştirilmekte olan panel van, hafif kamyon ve minibüs versiyonlarından oluşan hafif ticari araç serisinin tüm (ihraç ve yerli) pazarlar için üretimine bu yılın son çeyreğinde başlamaya hazırlanırken, diğer yandan ülke çapında yaygın yetkili satıcı ve servis ağına sahip olan Karsan Pazarlama A.Ş., 20 Mayıs 2014’te imzalanan bu anlaşmayla ürün gamını daha da zenginleştirerek hizmetlerini sürdürecek.

Karsan Pazarlama Murahhas Azası Murat Selek, imzalanan münhasır distribütörlük anlaşmasıyla birlikte Karsan ile HMC arasındaki işbirliğinin daha da güçlenerek farklı bir boyuta geçtiğini söyledi. “Bu anlaşma ile HMC'nin Avrupa ilk gösterimini Eylül ayında Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda yapacağı yeni ticari araç modelini, bu yılın  son çeyreğinde üretmeye başlayacak ve 2015 başında Türkiye’de satışa sunacağız” diyen Selek, üretim anlaşmasının ardından münhasır distribütörlük anlaşmasını da imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Selek, Karsan Pazarlama’nın yeniden yapılandırılmakta olan geniş satış, servis ve yedek parça ağı ile birlikte en iyi hizmeti vereceğini ve bir dünya devi olan HMC’nin Türkiye’de başarılı olmasında anahtar rol oynayacağını ifade etti.

HMC Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı Byung Tae YEA ise imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “HMC olarak Kasım 2012’de Karsan’la üretim anlaşmasını yaptığımız yeni hafif ticari ürün ailesinin Avrupa lansmanını yakında yapacağız. Hyundai ürün kalitesi ve Karsan üretim deneyimi ile üreteceğimiz bu yeni ürünler ile  Avrupa ve Türkiye’de markamız için yeni bir segmente giriyoruz. Bu yeni ürün ailesi ile hafif ticari araç pazarında da otomobilde yakaladığımız başarıyı elde etmeyi hedefliyoruz. Karsan Pazarlama ile bugün imzalanan distibütörlük anlaşması, iki şirket arasında güçlenen işbirliği ve güvenin göstergesi olmuştur. Karsan Pazarlama ile beraber Türkiye pazarında da başarılı olacağımıza inancımız tamdır.”

YEA, HMC’nin  global distribütörler kongresini bu yıl 21 - 23 Mayıs  tarihleri arasında 54 ülkeden 64 distribütör ve 130 üst düzey temsilcinin  katılımıyla Antalya Belek'te yapacağını belirterek, “Bu önemli toplantının yeni ürün ailemizin üretim merkezi olan Türkiye’de yapılacak olması bizim için büyük önem ve anlam taşıyor” diye konuştu.

20 Mayıs 2014 tarihinde Swissotel’de gerçekleştirilen distribütörlük anlaşması imza töreninde HMC Ticari Araçlar Başkanı Choong Ho Kim ve Karsan Murahhas Azası Jan Nahum da hazır bulundu.

Bu haber 3713 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Alpet Madeni Yağları Yeni Vizyonu İle Automechanika İstanbul’da ... 29.05.2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformunu Karadeniz'e uğurladı... 29.05.2025
ZF, Treyler Üreticileri için Yazılım Güncellemelerini Kolaylaştırıyor... 29.05.2025
MAN, Türkiye’deki ilk çift katlı otobüs teslimatını Turgutreis Group Turizm’e yaptı... 29.05.2025
TokenFlex, Opet İş Birliği ile Şirketlere Akıllı Filo Yönetimi Sunmaya Başladı ... 29.05.2025
Petlas Bayramda Yola Çıkacakları Uyarıyor... 29.05.2025
TotalEnergies İstasyonları’ndan yaza özel kampanya... 29.05.2025
STAR Rafineri “En Büyük 500” listesinde üçüncü oldu ... 29.05.2025
PÜİS Genel Başkanı Okumuş: “Akaryakıt İstasyonlarda Utts Üzerinden Fiili Satışlar 2 Haziran’da Başlayacak”... 29.05.2025
Shell’de Yine ve Yeniden Boş Yok! ... 29.05.2025
Türk treylercileri Rusya’ya çıkarma yaptı... 29.05.2025
Galatasaray’ın 25. Şampiyonluğu ve 5. Yıldız Gururu Aydın’da Coşkuyla Kutlandı... 29.05.2025
Enerji ithalatı faturası nisanda yüzde 3,2 azaldı... 29.05.2025
Türkiye, dünya elektrikli araç satışında 10 büyük pazardan biri oldu... 29.05.2025
Küresel LNG gemi filosunun bu yıl yüzde 13 büyümesi bekleniyor... 29.05.2025
Dicle Elektrik’ten Güneydoğu’ya 120 Milyar TL’lik Yatırım... 29.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.