Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Avrupa, güneş enerjisinde Çin’e rakip olmak için yatırıma hazırlanıyor

Güncelleme :22.05.2014

Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile daha iyi rekabet etmek için devasa bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor.

Almanya`da yayınlanan Sueddeutsche Zeitung`un haberine göre, Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile rekabet için atılacak adımları değerlendiriyor. Avrupa güneş enerjisi sektörü Çin ile daha iyi rekabet etmek için devasa bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor.

Habere göre, araştırma enstitülerinin liderlik ettiği bir konsorsiyum 1.200 kişiye istihdam sağlayacak ve yıllık kapasitesi 1 gigawatt olacak bir fabrika kurmayı hedefliyor. Fabrikanın maliyetinin ise bir milyar Euro olacağı düşünülüyor.

Ancak Gazete, planın hayata geçirilip geçirilmeyeceğinin henüz netleşmediğini de vurguluyor. Büyük güneş enerjisi şirketlerinden biri olan SolarWorld şirketinin planı hem yatırımcı hem de sektör için büyük risk taşıdığı gerekçesiyle reddettiği de belirtiyor.

Bu haber 3451 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.