Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

2013 yılında Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti 2012′de olduğu gibi önemli bir artış göstermedi

Güncelleme :24.06.2014

Dünya LNG ticareti iki yıldır yerinde sayıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporuna göre, 2013 yılı dünya doğalgaz ticaretinde Avrupa’ya ve Çin’e boru hatlarıyla yapılan ihracat arttı. Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti ise 2012′de olduğu gibi önemli bir artış göstermedi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporuna göre, 2013 yılı dünya doğalgaz ticaretinde Avrupa’ya ve Çin’e boru hatlarıyla yapılan ihracat arttı. Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticareti ise 2012′de olduğu gibi önemli bir artış göstermedi.

Uluslararası Enerji Ajansının raporundan derlenen verilere göre, Asya ülkeleri dünya doğalgaz ithalatının yaklaşık yarısını gerçekleştirirken, Güney Amerika bölgesinde yaşanan kuraklık, kıtanın LNG ithalatını yaklaşık yüzde 40 arttırdı.

Asya ülkelerinin ithal doğalgaz fiyatlarını düşürme stratejileri geliştirdiği belirtilen raporda, Asya’nın bunu fiyatların petrol yerine gaza endeksli olduğu ABD’den gaz ithal ederek başarmaya çalışacağı öngörüldü. Bu yılın ilk yarısı itibariyle 150 milyar metreküplük LNG ihraç kapasiteli tesisler inşaat halindeyken, bu projelerin yüzde 70′i Asya bölgesinde yer alıyor. Devam eden bir LNG projesi bulunan ABD’de Beyaz Saray 6 yeni projeye daha onay verdi.

Kuzey Amerika, Rusya, Doğu Afrika ve Avustralya’nın yeni LNG kaynağı olarak en büyük potansiyele sahip bölgeler olduğunu belirtilen raporda, ABD’nin bu bölgelerden esneklik ve fiyat endekslemesi noktalarında daha avantajlı olduğuna yer verildi.

Bu haber 3678 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.