Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

IEA: Petrol fiyatlarında baskı sürecek

Güncelleme :10.02.2015

IEA, petrol fiyatlarının baskı altında kalmaya devam edebileceğini açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), arz bolluğu nedeniyle ham petrol stoklarının arttığını, bu nedenle petrol fiyatlarının yıl içinde toparlanmadan önce baskı altında kalmaya devam edebileceğini belirtti.
IEA'nın yayımladığı aylık raporda üreticilerin yatırım azaltma kararlarının petrol arzı üzerinde belirgin  bir etki yapmasının zaman alacağına ve bunun da fiyatların düşük kalmasına yol açacağına dikkat çekildi.
Sanayileşmiş ülkelere enerji politikası alanında danışmanlık veren kuruluşun raporunda, "Piyasada 2015 sonuna kadar dengelerin kurulması beklentilerine rağmen, piyasadaki aşağı yönlü baskının sonuna gelmemiş olabiliriz" dedi.
Raporda, "Öngörülemeyen bir kesinti olmaması halinde OECD stokları Ağustos 1998'da ABD ham petrol fiyatlarının aylık en düşük düzey olan 11.22 doları gördüğü dönemden kısa süre önce görülen ve tüm zamanların zirvesi olan 2.83 milyar varil düzeyine 2015 ortasında yaklaşabilir" denildi.
IEA şu andaki arz fazlasına rağmen, "Petrol şirketlerinin harcama kesintilerinin piyasada toparlanma yaratacağına dair piyasa oyuncularındaki ... güvenin artmasıyla birlikte" petrol fiyatlarının yılın kalanında yükseleceğini belirtti.
IEA, Orta Vadede Petrol Pazarı raporunda Haziran ayındaki 115 dolar seviyesinden, Ocak ayında yaklaşık altı yılın en düşük düzeyini gören petrol fiyatlarının, son üç yılda görülen zirve düzeylerin belirgin seviyede altında denge bulacağını belirtti.
 

 

Bu haber 3087 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.